Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erdoğan: Paramızla bile alamıyorduk

        Umut TÜTÜNCÜ / HABERTÜRK

        Geminin yüzde 70’ten fazla bölümü Türk mühendisleri tarafından tasarlandı. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve ADİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süalp Ömer Ürkmez’in de katıldığı törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savaş Gemisi (MILGEM) Projesi kapsamında üretilen “Heybeliada” gemisinin 2011, “Büyükada” gemisinin 2013’te donanmanın emrine verildiğini hatırlatarak şunları söyledi:

        ASLA UNUTMADIK: Geçmişte arzu ettiğimiz gemileri, uçakları, araç-gereçleri paramızla dahi almakta zorlandığımızı asla unutmadık, unutmayacağız. Türkiye 2002’de savunma sanayii ihtiyaçlarının yüzde 80’ini ithal etmek zorunda olan bir ülkeydi.

        DIŞA BAĞIMLILIK: Savunma sanayiindeki dışa bağımlılığımızı bugün yüzde 40’lar düzeyine kadar indirmeyi başardık. Hedefimiz 2023 yılında savunma sanayiinde dışa bağımlılığımızı tamamen ortadan kaldırmaktır.

        HIZIR REİS HEYECANI: MILGEM başta olmak üzere, bu alandaki projelerimizi devam ettirmek yeni projelerle donanmamızı güçlendirmek zorundayız. Hızır Reis’in donanmayla seferden geldiği günün heyecanını yeniden yaşayacağımız günleri hep birlikte görmeyi temenni ediyorum.

        SAVAŞA HAZIR OLMALIYIZ: Çalışmalarımızı Yavuz Sultan Selim’in ve Gazi Mustafa Kemal’in şu güzel sözünü kendimize ilke edinerek yürütüyoruz. Ecdadımız diyor ki: “Hazır ol cenge, eğer ister isen sulh-u salah.” Barış istiyorsak daima savaşa hazır olmalıyız. Bu anlayışla kendimiz ve bölgemiz ve tüm dünyada barışı, huzuru, güvenliği daim kılmak için tüm unsurlarıyla ordumuzu güçlendirmeyi sürdüreceğiz.

        TERÖR SALDIRILARI: Helikopter, tank, insansız hava aracı, uçak gibi pek çok projede ciddi ilerleme kaydettik. Ama halen kat etmemiz gereken mesafeler var. Temmuz ayından beri yeniden tırmanışa geçen terör saldırıları, bölgemizde yaşanan gelişmeler ve daha pek çok işaret, bizim bu çalışmaları süratlendirmemizi, hazırlıklarımızı tamamlamamızı gerektiriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ