Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya'nın Suriye operasyonu bizim açımızdan kabul edilir yanı yok

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa seyahati öncesi Atatürk Havalimanı'nda konuştu. Erdoğan, Rusya'nın Suriye'de düzenlediği hava operasyonlarının Türkiye açısından kabul edilir yanının olmadığını söyledi.

        Operasyonların Rusya'yı bölgedezaman içerisinde yalnızlığa götürecek bir adımın da işareti olabileceğini belirtenErdoğan, "Rusya'nın şu anda atmış olduğu bu adımlar ve Suriye'deki bu bombardıman olaylarının özellikle Türkiye olarak bizim açımızdan kabul edilir hiçbir yanı yoktur. Bunu Putin'in kendisine ifade ettim. Maalesef şu anda Rusya çok ciddi bir yanlışın içerisinde" dedi.

        Erdoğan, YSK'nın sandıkların taşınmasına ret kararı vermesine ilişkin , "YSK yanlışa düşmüştür, 7 Haziran'da yaşanan sıkıntılar yaşanırsa sorumlusu YSK olur" dedi.

        Gazeteci Ahmet Hakan'a saldırıya ilişkin ise "Her zaman şiddete karşı olduğumuzu söyledik. Köşelerinde başka yazarları lanetleyenler bundan kaçınmalı." ifadelerini kullandı.

        Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

        "Bu ziyaretimde bana bakanlarımız bürokratlarımız ve diğer kurumlarımızında üst düzey temsilcilerimizden oluşan bir heyet eşlik edecek.

        'Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses' mitingini onlarla gerçekleştiricez. Bu kez Avrupa'dan güçlü bir mesaj vereceğiz "

        RUSYA'NIN SURİYE OPERASYONU

        Rusya'nın şu anda atmış olduğu bu adımlar ve Suriye'deki bu bombardıman olaylarının özellikle Türkiye olarak bizim açımızdan kabul edilir hiçbir yanı yoktur. Bunu Putin'in kendisine ifade ettim. Maalesef şu anda Rusya çok ciddi bir yanlışın içerisinde. Ve bu öyle zannediyorum ki bölgede kendisini zaman içerisinde yalnızlığa götürecek bir adımın da işareti olabilir.

        Zira Türkiye gibi bir ülkeye rağmen bu adımları atıyor olması bizi ciddi manada üzmektedir, tedirgin etmektedir. Aramızdaki ikili ilişkiler malumdur.Suriye ile 911 kilometre sınırı olan biziz. Rusya'nın Suriye ile bu tür bir durumu söz konusu değil.

        "Bunları terör örgütlerinin silahlandırılması olarak görüyorum"

        Kürtlerin silahlandırılması derken ben bunu yanlış bir ifade olarak değerlendiriyorum bunu terör örgütlerinin silahlandırılması olarak ele alalım bana göre PYD ile PKK eştir. PYD'nin kimlerle işbirliği altında olduğunu görmek mümkündür. Bunlara silah desteğini verenler uluslararası teröre destek veriyor durumundadır.

        EĞİT-DONAT

        Eğit donat çalışmalarını biz yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Başkaları da yapıyor ama Türkiye bu çalışmaları yaparken yine yalnız bırakılırsa bu bir yanlıştır.

        Ateşin içinde olan şuanda tam manasıyla biziz. Biz elimizden geleni yaptığımız için şuanda diyebiliyoruz ki başarılıyız. ABD, bu konuda başarılı olamadığını anlıyorsa başarılı olmak için elinden geleni yapması lazım.

        Şöyle bir uğrayıp kaybolursan tabi ki başarılı olamazsın.Bundan sonraki süreçte de biz aynı şekilde eğit donatta da gayretimizi yine sürdüreceğiz.

        YSK'NIN SANDIKLARIN TAŞINMASINA RET KARARI

        YSK yanlışa düşmüştür. 7 Haziran'da yaşanan sıkıntılar yaşanırsa sorumlusu YSK olur.

        En başta bunu bir sandık taşıma olarak değil burada sandıların yer belirlenmesi olarak değerlendirmek lazım. YSK'nın yanlışa düştüğü yerde burası olmuştur.

        Vatandaşın demokratik hakkını en ideal şekilde kullanacağı yerleri belirleme görevi de ilçe il seçim kurulundadır.

        "7 HAZİRAN'DA YAŞANAN SIKINTILAR YAŞANIRSA SORUMLUSU YSK OLUR"

        Temenni ederimki bu seçimlerde 7 Haziran seçimlerinde yaşadıklarımızı yaşamayız eğer yaşarsak da bunun sorumlusu Yüksek Seçim Kurulu'dur.

        AHMET HAKAN'A SALDIRI

        Her zaman şiddete karşı olduğumuzu söyledik. Bununla ilgili basın başdanışmanım gerekli açıklamaları yapmak kaydıyla görüşmeleri yaptı.

        Olayı tasvip etmek mümkün değil ancak şunu da söylemek lazım yapılan saldırıyı tabiki kınıyoruz ama köşelerinde zaman zaman başka yazarları lanetleyenler bundan kaçınmalı. Başkalarının başına geldiğinde de aynı hassasiyet gösterilmeli.

        Bir çok yayın gruplarına şiddet gösterileri yapılmıştır ses bombaları atılmıştır, silahla araçları taranmıştır.

        Bu insanlar acaba o zaman kendileri ne durumdaydı. Buna rağmen basın başdanışmanım arayıp geçmiş olsun temennilerini iletmişlerdir.

        Şiddetin karşısındayız. Yeter ki bütün medya grupları aynı hassasiyeti göstersinler. Kendilerine gelince ‘yandım’ demesinler. Aynı hassasiyeti başkalarının başına gelince de göstersinler.

        "AVRUPA EN UFAK BİR MÜLTECİ AKININDAN RAHATSIZ"

        "Avrupa en ufak bir mülteci akınından şu anda rahatsız değil mi?" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Peki 'tüm Avrupa'da şu anda ne kadar mülteci var?' diye baktığınız zaman işte 200 bin civarında, şimdi yeni yeni bir o tarafa doğru bir akın söz konusu. Bize ne diyorlar, akıl veriyorlar; 'Aman ha. Kapılarınızı açmayın, bize gelmesin, bunlar sizde kalsınlar'. Biz bir yere kadar sabrederiz, bir yerden sonra da gereğini biz de yaparız" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ