Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Hakkari'de 8 terörist etkisiz hale getirildi

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce kamu kurumları ve askeri birliğe uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada 7 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

        Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK mensupları, Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve 34. Hudut Tugay Komutanlığına uzun namlulu silahlarla saldırdı.

        Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 5 terörist ilçe merkezinde, 2 terörist de Şapatan bölgesinde etkisiz hale getirildi.

        Bölgede operasyonun sürdüğü öğrenildi.

        YÜKSEKOVA'DA 1 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

        Yüksekova'da terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda ise bir doçka mevzisi imha edildi, 1 terörist etkisiz hale getirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, 30 Eylül'de güvenlik güçlerince Kamışlı Kırmızı Tepe mevkisinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon gerçekleştirildiği anımsatıldı.

        Operasyonda bir doçka mevzisinin imha edildiği, kimliği belirlenemeyen 1 terör örgütü mensubunun da etkisiz hale getirildiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

        "Ölen bölücü terör örgütü mensubunun çevresinde yapılan arama ve tarama faaliyetinde, doçka silahı, bu silaha ait 6 kasa mühimmat, RPG 7 roketatar, 3 RPG 7 roketatar başlığı, AK-47 Kalaşnikof silahı, bu silaha ait bir kasa mühimmat ve 2 çanta ele geçirilmiş olup, olay ile ilgili adli makamlarca tahkikat başlatılmıştır."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ