Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Figen Yüksekdağ: YSK doğru bir şey yapmak için bir karar almıştır

        HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, YSK'nın sandık taşıma taleplerini reddetmesine ilişkin, "YSK, doğru bir şey yapmak için bir karar almıştır" dedi.

        HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin genel merkezinde, Altınokta Körler Derneği heyetinin ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye toplumunun gerçek sorununun, fiziksel engellilerin bulunması değil, onların yaşamındaki engellerin kaldırılamaması olduğunu savundu.

        Parti olarak, "engelleri kaldırma bakanlığı" kuracaklarının sözünü verdiklerini hatırlatan Yüksekdağ, böyle bir politika icraya dönüştüğünde toplumdaki fiziksel engellilerin yaşamının sorunsuz hale dönüştürülebileceğini dile getirdi.

        Konuşmasının ardından bir gazetecinin, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), sandık taşıma taleplerini reddetmesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Yüksekdağ, YSK'nın kararının yanlış olmadığını belirtti.

        YSK'nın kararının açık olduğunu ifade eden Yüksekdağ, şöyle konuştu:

        "Biz en başında ifade etmiştik. Sandıkları taşıma, birleştirme her şeyden önce Anayasa'ya aykırı, Anayasa'ya aykırılık teşkil ediyor. YSK kritik dönemlerde sadece seçime bağlı kalmak kaydıyla kararlar alabilir mi elbette ki alabilir ama aldığı karar Anayasa'ya aykırılık teşkil ediyorsa YSK her şeyden önce Anayasa'ya bağlı bir kurum olarak aynı zamanda, Anayasa'yı ihlal etmeme sorumluluğunu göstermek zorundadır."

        Ret oyu veren her YSK üyesinin çok doğru ve tarihsel sorumluluklarına uygun karar aldığını ifade eden Yüksekdağ, YSK'nın, doğru bir şey yapmak için bir karar aldığını sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ