Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Selami Altınok: 2 bin 483 terör olayı meydana geldi

        Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunanİçişleri Bakanı Selami Altınok, 22 Temmuz'dan bu yana 2 bin 483 terör olayının meydana geldiğini, buna karşı jandarma, emniyet ve silahlı kuvvetler mensuplarının yurt içinde 4 bin 328 operasyon gerçekleştirdiğini, operasyonlarda 2 binin üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

        "Mücadelemize zarar vermelerine müsaade etmeyeceğiz"

        Bakan Altınok, "Hiç kimsenin hukuk devleti sınırları içerisinde yapmış olduğumuz mücadeleye zarar vermesine müsaade etmeyeceğiz. Şırnak'taki olaydan farklı sebeplerin, farklı yönlendirmelerin, farklı etkilenmelerin olduğunu ve devletin bu mücadelesini sekteye uğratma gayretlerinin olduğunu, güvenlik kuvvetlerimizin moralini bozma noktasında özel gayretler olduğunu takip ediyoruz. Gerek istihbarat birimlerimiz gerek diğer birimlerimiz bu konuda çalışmalarını devam ettiriyorlar" dedi.

        Altınok, terör örgütü PKK'nın sözde şehitliklerinin kişisel gayretlerle yapılamayacağını, bunların kamu desteği, yerel yönetim desteği alınarak yapıldığını belirterek, "Tamamını yıktık. Bundan sonra kalanlar varsa onları da yıkmaya devam edeceğiz" dedi.

        Bakan Altınok, "Sözde şehitlik ve mezarlık dedikleri alanların etrafındaki binalardan 35 tane kaleşnikof aldık. Kaleşnikoflara namaz kıldırmıyorlar" ifadelerini kullandı.

        "PKK da kendisine dışardan sunulan bir takım önerilerle hayallere kapıldı"

        İçişleri Bakanı Altınok, "Ortadoğu'da yaşananlar, Arap Baharı sonucunda PKK da kendisine dışardan sunulan bir takım önerilerle herhalde hayallere kapıldı diye düşünüyorum. Bu hayaller sonucunda belki çözüm sürecinin başlangıcında kabullenmiş olduğu değerlendirmeleri ve kabulleri değiştirebileceğini, daha fazlasını alacağı hayallerine kapıldı. Ama Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücü, dört bin yıllık devlet geleneği, buna müsaade etmez, etmeyeceğini de gördüler" şeklinde konuştu.

        "Sokağa çıkma yasağı hukuki bir alt yapıya dayanıyor"

        İçişleri Bakanı Altınok, sokağa çıkma yasağının, hukuki bir alt yapıya dayandığını belirterek, "Bunun tek bir gerekçesi vatandaşımızın can ve mal güvenliğini korumak. 90'lı yıllar söylemini kesinlikle kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti her şeyi hukuk çerçevesinde yapıyor. 90'lı yıllar söyleminde terör örgütü kaldı. 90'lı yıllar söylemini terör örgütü gerçekleştiriyor" dedi.

        Altınok, şu anda 22 ilde, 231 bölgede özel güvenlik bölgesi ve askeri yasak bölge uygulamasının yapıldığını belirterek, "Gerek sokağa çıkma yasağında gerek özel güvenlik bölgesi gerek askeri yasak bölge uygulamasındaki temel gerekçemiz vatandaşımızın mal ve can güvenliğini sağlamaktır. Vatandaşımızla teröristi ayıracağız, teröristlerle, terörle mücadele edeceğiz. Vatandaşımızın da canı yanmasın diye özel gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

        "Cizre'de mutlaka bir fırın ve eczane açtık"

        Altınok, "Cizre olayı gündemde kaldığı için söylüyoruz mutlaka bir fırın açtık, mutlaka bir eczane açtık. Ama terör örgütü açılmasın diye özel gayret etti, onlara baskı yaptı. Bunların açılmadığı dönemlerde, dün Silvan'da valimizle konuştum. Diyarbakır'dan kamyonlarla ekmek götürdüler" dedi.

        Seçim güvenliği

        Seçim güvenliğine ilişkin olarak da Bakan Altınok,"255 bin polis ve 130 bin Kara Kuvvetleri personeli takviyeli jandarma olmak üzere 385 bin güvenlik kuvvetimizle seçim güvenliği noktasında tedbirlerimizi alıyoruz" dedi.

        Ahmet Hakan Coşkun'la ilgili koruma tedbiri konusu

        Bakan Altınok, "Ahmet Hakan Coşkun ile alakalı 2007 yılında yakın koruma tedbiri uygulanmaya başlanmış. Bir yıl sonra, İstanbul'daki arkadaşlarımızın bana verdiği bilgiye göre, kendi talebi üzerine yakın koruma tedbiri çağrılı koruma tedbirine çevrilmiş" bilgisini verdi.

        Altınok, polislerin farklı gazetelerden ideolojisi, siyasi fikri ne olursa olsun çok sayıda gazeteciyi koruduğunu belirterek, bu görevi üstlenen İstanbul Koruma Şube Müdürlüğünde yaklaşık bin 500 polisin görev yaptığını kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ