Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Seyir halinde tekeri patlayan TIR alev aldı

        Merkez Osmangazi ilçesi Yakın doğu çevre yolu İzmir istikametine seyir halinde olan Sabri Öztürk yönetimindeki 54 HL 433 plakalı 25 ton boru yüklü olan TIR, Çağlayan Mevkiine geldiği sırada arka lastiği patladı. Patlamanın etkisiyle TIR duramayarak yaklaşık 20 metre sürüklendi. Sürtünme sonucu çıkan kıvılcımların etkisiyle TIR'ın arka lastikleri alev aldı. Yangını fark eden sürücü Sabri Öztürk TIR'ı yolun sağına çekerken olay yerine gelen polis ekipleri ise tedbir amaçlı yolu kısa süreliğine trafiğe kapattı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın büyümeden söndürüldü.

        Öte yandan TIR’daki 25 ton ağırlığındaki metal boruları tutan halatların bir kısmı yangın sırasında zarar görürken halatların kopmaması ise olası bir faciayı önledi.

        Araç sürücüsü Sabri Öztürk “Sakarya’nın Hendek ilçesi’nden aldığı yükü İzmir Aliağa’ya götürüyordum, bir anda lastiğin patlaması sonucu araç alev aldı, olumsuz bir şey olmaması sevindiriciö dedi. Olayla ilgili soruşturmaya başlandı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ