Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çiçekçi Mehmet Emin Kaya'ya çarpan Murathan Öztürk teslim oldu

        Sedef ŞENKAL DEMİR-İSTANBUL

        Kadıköy Bağdat Caddesi'nde çiçekçi Mehmet Emin Kaya'yı ezerek ölümüne neden olan hukuk fakültesi öğrencisi Murathan Öztürk, kaçak sürdüğü hayatın 87'nci gününde savcıya teslim oldu. Kaya, tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilirken basın mensuplarına tekmelerle saldıran yakınları, "O aile bir milyon lira istiyor, bunu da yazın" diye bağırdı.

        Bağdat Caddesi'nde 11 Temmuz günü saat 03.30 sıralarında yaşanan kazada Murathan Öztürk, lüks otomobiliyle kaldırıma çıktı ve 34 yaşındaki Çiçekci Mehmet Emin Kaya'yı ezerek öldürdü. Hukuk fakültesi öğrencisi Öztürk, otomobilini olay yerinde bırakıp, sırra kadem bastı. Avukatının kısa sürede teslim olacağı yönünde açıklamalarına rağmen teslim olmayan Öztürk'ün yurt dışına kaçtığı iddiaları ortaya atıldı. Bunun üzerine ölen Mehmet Emin Kaya'nın avukatı lknur Tunç, soruşturmayı yürüten savcılıktan kırmızı bülten çıkarılması talebinde bulundu.

        ÖNCE BABA GELDİ

        Dün ise sürpriz bir gelişme yaşandı.İlk önce saat 13.00 sıralarında Murathan Öztürk'ün babası Mustafa Öztürk, yakınları, Mehmet Ali Ağca'nın da avukatlığnı yapan eski savcı Avukat Yılmaz Abaşoğlu ve avukat Melahat Abazoğlu ile birlikte Anadolu Adliyesi'nin karşısında bulunan bir kafeteryaya geldi. Yaklaşık bir saat sonra ise 87 gündür kaçak olan 19 yaşındaki Murathan Öztürk'ün soruşturmayı sürdüren Savcı Orhan Biçicioğlu'nun odasında ifade verdiği ortaya çıkt. Öztürk'ün ifade verme işlemi sürerken, savcılığın bulunduğu kata kimsenin girmesine izin verdi.

        TAKSİRLE ÖLDÜRMEK SUÇUNDAN TUTUKLANMASI İSTENDİ

        Yaklaşık 1.5 saat süren sorgusunun ardından Murathan Öztürk, 'Taksirle adam öldürme' suçundan tutuklanması talebiyle Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

        YAKINLARI BASIN MENSUPLARINA SALDIRDI

        Öztürk'ün savcılıktan çıkartıldığı sırada yakınları, basın mensuplarına tekmelerle saldırarak, "O aile bizden bir milyon lira istiyor, bunu da yazın" diye bağırdı.

        MEHMET'İN AVUKATI, SAVCININ ODASINDA GÖRÜNCE HABERDAR OLDU

        Bu arada Murathan Öztürk'ün teslim olduğunu Mehmet Emin Kaya'nın avukatı İlknur Tunç'un ise tesadüfen öğrediği ortaya çıktı. Avukat Tunç,, "Teslim olacağından kesinlikle haberdar edilmedik. Yeni bir delil sunmak için savcının odasına girdiğimde Murathan Öztürk'ü ifade verirken gördüm" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ