Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Maden işkolun da ki kayıplar açıklandı

        Türkiye'de geçen eylül ayında maden işkolunda meydana gelen kazalarda 11 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi ağır yaralandı. Türkiye Devrimci Maden Arama ve İşletmeleri Sendikası (Dev Maden-Sen)'ndan yapılan açıklamada, ülke ve bölge olarak gerek ekonomik gerekse siyasi krizlerin derinleşerek arttığı bir süreçten geçildiği belirtildi.

        Açıklamada şunlar kaydedildi: "Bu krizlerin ekonomik ve siyasi sonuçları olacaktır elbet ancak en net ve can yakıcı sonuçlarından birisi de insanların ölümleri ve bu ölümlerin kamuoyunda çok çabuk kanıksanmasıdır. Bu kanıksamanın sonucunda, en çok da iş cinayetleri görünmez hale gelmektedir. İşlenen cinayetlerin nedenleri açısından bakıldığında, en çok insan ölümü iş cinayetlerinde gerçekleşmiş ancak kamuoyunda en az konuşulan konulardan birisi de yine iş cinayetleri olmuştur. Eylül ayında da iş cinayetleri, önceki yıl ve aylara oranla artarak devam etti. Eylül ayında, çeşitli sektörlerden en az 177 işçi yaşamını yitirdi."

        Söz konusu maden kazalarında hayatını kaybeden işçilerin Mustafa Oran, Fikret Kaya (50), Selçuk Ateş (29), Tuncay Bilgin (41), Fatih Erkul'un (23), Yunus Güçlü (18), Alpay Çaylı (40), Yusuf Kaygısız (38), Evren Yeşilırmak (30), Sinan Tanrıkulu (30) ve Murat Kaya (35) olduğu kaydedildi.

        (CİHAN)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ