Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Siirt ve Batman'da olaylı gece

        Batman ve Siirt'te bugün akşam saatlerinde, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşandı. Cadde ve sokakları trafiğe kapatmak isteyen yasadışı göstericilere müdahale eden güvenlik güçleri, göstericileri dağıtmak için gaz bombası kullandı. Siirt'teki olaylarda kimse yaralanmazken, Batman-Diyarbakır yolundaki olaylarda 4 kişi yaralandı.

        BATMAN'DA POLİSLE ÇATIŞAN 4 KİŞİ YARALANDI

        Batman'ın Bağlar ve Çamlıtepe mahallelerinde saat 21.00 sıralarında yüzü maskeli YDG-H üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Olaya karışan 4 kişi yaralı olarak yakalandı. Polis, Bağlar ve Pazaryeri mahallelerinin kesiştiği noktada, çok sayıda piknik tüpüyle güçlendirilmiş bomba düzeneği olduğunu tespit etti. Bomba imha uzmanı ekiplerin olay yerine gelmesi ile birlikte yapılan ilk incelemeden sonra, güvenli ve kontrollü bir şekilde imha edildi. El yapımı patlayıcının imha edilmesinin ardından yasadışı göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

        Çamlıtepe Mahallesi'nde ise YDG-H üyeleri, çevre yoluna barikat kurdu. Güvenlik ekiplerinin müdahale ettiği göstericiler, polise ateş açtı. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, R.Ç., H.Y. R.K. ve ismi belirlenemeyen bir kişi olmak üzere 4 kişi yaralandı. Yaralılardan 3'ü Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne 1 kişi ise özel bir hastanede tedavi altına alındı. Yaralılardan bazılarının ayaklarından vurulduğu görülürken, polis hastane çevrelerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Olay yerinde inceleme yapan polis, çok sayıda molotof kokteyli ele geçirdi.

        SİİRT'TE ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

        Siirt kent merkezinde bu akşam saat 21.00 sıralarında, Sakıp Beygo, Cumhuriyet ve Aydınlar Caddeleri'nde toplanan, PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri ile bunları dağıtmak isteyen güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Yüzleri maskeli grupları, bu 3 caddede barikat kurarak, yolu trafiğe kapatmak istedi. Haberin duyulması üzerine olay mahalline gelen güvenlik güçlerine molotof, havai fişek ve taşlarla saldıran YDG-H üyelerine polis de gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Zaman zaman silah seslerinin de duyulduğu çatışmalardan önce polis zırhlı aracından ailelere yapılan anonslarda, çocuklarına sahip çıkmaları istendi. Göstericilere de dağılmaları yönünde yapılan anonslara rağmen yüzü maskeli YDG-H üyeleri, güvenlik güçlerine direndi. Polisin gaz bombalı müdahalesinden sonra ara sokaklara kaçan göstericiler ile polis arasındaki çatışmalar devam ediyor.

        OPERASYON BAŞLATILDI

        Yola barikat kuran terör örgütü PKK mensupları, olay yerine gelen güvenlik güçlerine uzun namlulu silahla ateş açtı.

        Alınan bilgiye göre, Aydınlar, Cumhuriyet ve Sakıpbeygo caddelerinde toplanan bir grup terör örgütü mensubu ile yandaşı, barikat kurdukları yolları trafiğe kapattı.

        Olay yerine gelen güvenlik güçlerine taş ve molotofkokteyli ile saldıran grup içerisinden uzun namlulu silahla ateş edildi. Polis ekibinin anında karşılık vermesi üzerine karanlıktan faydalanarak kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

        İŞ YERİNDE YANGIN ÇIKTI

        Ülkü Camisi yanındaki polis zırhlı aracına atılan molotofkokteylerinden bazıları cami duvarı ile çevredeki bir işyerine isabet etti. İş yerinde çıkan yangın, güvenlik güçlerinin TOMA aracıyla yaptığı müdahale sonucu söndürüldü.

        Polis ekipleri yaptığı anonslarda, aileleri, terör örgütü ve yandaşları arasında yer alan çocuklarını çıkarmaları yönünde uyardı.

        DHA-AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ