Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sayıştay Dışişleri Bakanlığı’nın hesaplarını inceledi

        Deniz ÇİÇEK / GAZETE HABERTÜRK

        Dışişleri Bakanlığı’nın hesaplarını inceleyen Sayıştay daktilograf, şoför, hizmetli, teknisyen gibi personelin düzenli olarak yurtdışında geçici görevlendirildiğini ve bunun için iki yılda yaklaşık 10 milyon lira ödenek ayrıldığını saptadı. Sayıştay’ın rutin incelemesine göre 2014’te 500’ü aşkın merkez memuru ortalama 27 gün yurtdışında geçici görev yaptı.

        Dışişleri Bakanlığı son dönemde 19 yeni dış temsilcilik açıldığını ya da açılmak üzere olduğunu, mevcut dış temsilciliklerle birlikte 266 ilave sözleşmeli personele ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. Maliye Bakanlığı’nın 2 yıldır yeni sözleşmeli personele izin vermediğini belirten Dışişleri, “Dolayısıyla, yeni açılan dış temsilciliklerin ihtiyaç duyduğu hizmetlerin büyük bölümü merkezden düzenli geçici görevlendirmelerle sağlanabildi” dedi.

        Sayıştay ise denetim raporunda, 533 memurdan hiçbirinin 2013 ve 2014’te faaliyete geçen 16 misyona gönderilmediğini belirtti, “Bununla beraber, 53 şoför ve 57 hizmetlinin hangi konsolosluk hizmetlerini yerine getirdiği tartışmalıdır” dedi. Sayıştay, bu personele diğer Dışişleri mensupları ile aynı harcırahın ödendiğini belirtti, görevlendirmelerin hizmet ve iş odaklı olmak yerine ekonomik fayda sağlamaya dönük yapıldığını vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ