Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ‘Suriye’deki iç savaş vahim boyutlarda’

        Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Suriye’deki iç savaşın çok vahim boyutlara ulaştığını belirterek, “Rusya’nın da bu savaşa fiilen müdahale etmesi gerçekten özellikle Türkiye’yi çok ciddi şekilde tedirgin etmektedir” dedi. Ordu’da bulunan Kurtulmuş, Gölköy Belediyesi’ni ziyareti sırasında gazetecilerin Rusya’nın hava saldırısına ilişkin sorularını yanıtladı.

        Kurtulmuş; “Rusya’nın yapmış olduğu bu hava saldırılarında IŞİD’i değil de oradaki Suriye rejimine muhalif olan ılımlı unsurları vurması, onların mevzilerini vurması, Türkiye’nin de durumunu ve Suriye’deki bu savaşın dengelerini ciddi şekilde değiştirecek bir gelişmedir” açıklaması yaptı.

        Kurtulmuş şöyle konuştu: “Burada her geçen gün başka bir aktörün savaşa dahil olması, bu savaşı içinden çıkılmaz bir noktaya doğru getirmektedir. Rusya’nın, hem Suriye’deki saldırıları durdurması hem Suriye’deki saldırıları bahane ederek Türkiye’nin hava sahasını ihlal etmekten vazgeçmesini bir kere daha kendilerine söylüyoruz, teklif ediyoruz, uyarıyoruz. Bu anlamda Türkiye gelişmeleri dikkatle, hassasiyetle ve Türkiye’nin güvenliğini sağlayacak bir kararlılıkla takip etmektedir. Ümit ederim ki Rusların açıkladığı gibi, bunlar yanlışlıkla gerçekleşmiştir. Eğer yanlışlıkla gerçekleştiyse bundan sonra zaten gerçekleşmeyecek demektir. Dolayısıyla Türkiye süreci titizlikle izleyecektir.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ