Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Arka plandaki amaçlar öne çıkarsa dünya için felaket olur

        Düzgün KARADAŞ / HABERTÜRK

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün, Amanos Dağları’nda şehit olan Uzman Çavuş Ufku Demirel nedeniyle Tokat mitingini iptal etti, şehidin Turhal’daki cenaze törenine katıldı. CHP Lideri törenin ardından Amasya ve Çorum mitinglerinde vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu yolculuğu boyunca otobüsten inerek, vatandaşlarla çay içip, sohbet etti. Kılıçdaroğlu’nun kendisine eşlik eden gazetecilere yaptığı açıklamalar ile mitinglerinde verdiği mesajlar şöyle:

        TEHLİKELİ BOYUT:

        Komşularımızla ilişkilerimiz iyi olacaktı ama bütün komşularla sorunluyuz. Suriye’deki gelişmeler umarım tehlikeli boyutlara ulaşmaz. Suriye’de iç barışı sağlamak, terörü sonlandırmak için görünen bir amaç çerçevesinde hareket eden ülkeler var. Umarım arka plandaki amaçlarıyla topluma sundukları amaçlar çatışmaz.

        ÇİN DE DAHİL OLUYOR:

        Rusya’nın kendine göre Suriye’de bulunma amacı var. AB’nin veya NATO’nun amacı var. İran’ın ve Türkiye’nin Suriye’deki amaçları var. Dünyaya sunulan amaç, ‘Suriye’de barışı sağlayacağız, terörü sonlandıracağız. Esatlı ya da Esat’sız bir geçiş sağlayacağız.’ Arka plandaki amaçla büyük ölçüde çelişiyor. Arka plandaki amaçlar ön plana çıkarsa, dünyanın beklemediği ya da istemediği bir çatışma süreci olabilir. Bu, Ortadoğu ve dünya için de felaket olur. O nedenle ABD ve Rusya’ya bu konuda büyük sorumluluk düşüyor. Görüyorsunuz, sisteme Çin de dahil olmaya başladı. Ortadoğu bir güçler savaşına ortam hazırlayan bir bölge olma yolunda ilerlememeli.

        VATANDAŞ ÖDÜYOR:

        AKP’nin yanlış dış politikasının Türkiye ve dünyayı nereye sürüklediğini vatandaşlarımızın bilmesi lazım. Çünkü dış politikada yapılan bir hatanın bedelini hatayı yapan ülkenin toplumu öder. Suriye politikasının yanlışlığını 78 milyon vatandaş ödüyor.

        DAVUTOĞLU’NA TEŞEKKÜR:

        CHP’nin hazırladığı ve kamuoyuna sunduğu bildirgenin ne kadar doğru ve tutarlı hazırlandığının en büyük kanıtı, AKP’nin seçim beyannamesidir. Bizim hedeflerimizi doğruladığı, tutarlılığını doğruladığı için Sayın Davutoğlu’na teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar eleştiriyorlardı; beyannameyle tüm eleştirilerin haksız olduğunu onlar da kabul ettiler.

        BİZE GÖREV VERİLMELİYDİ:

        7 Haziran’da millet sandığa gitti, oyunu kullandı, milli irade tecelli etti. Davutoğlu hükümeti kuramadı. Normalde Anayasa’ya, teamüllere, geleneklerimize göre hükümeti kurma görevinin bize verilmesi lazımdı. Ama verilmedi. Sandılar ki biz onlar gibi meydan meydan dolaşıp mağdur edebiyatı yapacağız. Yapmayacağız, biz yetkimizi Saray’dan değil halktan alacağız. Sizden yetki istiyorum. Bu seçimlerde ya demokrasiyi, özgürlüğü ya da bir dikta yönetimini isteyeceğiz.

        ENSESİ KALININ ÇOCUĞU:

        Hangi şehit cenazesine katıldıysam bu ülkenin gariban aileleri, fakir fukara aileleri... Ensesi kalın kimsenin çocuğu yok. Hiçbir bakanın çocuğu yok. Acı bana, sefalet bana, böyle bir şey olmaması lazım. Gittiğiniz her yerde de şunu çok rahat söyleyebilirsiniz, ‘Bu sorunu ancak ve ancak CHP çözer. CHP dışında hiçbir parti çözemez.’

        BAŞKAN OLAMAYACAKSIN:

        Birisinin sevdası, ‘Ülke batsın ben başkan olayım.’ Ülke batmayacak sen de başkan olamayacaksın kardeşim, bu kadar basit.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ