Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Van'da 14 asker yaralı, 3 terörist öldürüldü

        Van'ın Başkaleİlçesi Eşmepınar Jandarma Karakolu'na dün akşam bomba yüklü araç, roketatar ve otomatik silahlarla saldıran PKK'lı teröristlerden 3'ü ölü olarak ele geçirildi. Çatışmada 14 asker ise yaralandı.

        Başkale'nin Eşmepınar Jandarma Karakolu'na dün akşam bomba yüklü araç, roketatar ve otomatik silahlarla yapılan saldırı ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı da resmi internet sitesinde açıklama yaptı.

        Açıklamada, saldırının bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapıldığı belirtilerek şöyle denildi:

        Olayda 3 teröristin öldürüldüğü belirtilen açıklamada şöyle denildi:

        "06 Ekim 2015 saat 18.35’te Van / Başkale Eşmepınar Jandarma Karakoluna Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Bombalı aracın patlatılması ve çıkan çatışma sonucunda Kahraman 14 silah arkadaşımız hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşlarımız, derhal Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Van Asker Hastanesine sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Çıkan çatışmada, 3 terörist silahları ve 1 adet Yaesu el telsizi ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Bölücü terör örgütü tarafından alçakça ve hunharca gerçekleştirilen bu saldırıda yaralan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ