Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Meclis Başkanvekili Naci Bostancı'dan seçim ziyareti

        Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı , seçim çalışmaları çerçevesinde geldiği Taşova ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

        Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, seçim çalışmaları çerçevesinde geldiği Taşova ilçesinde ziyareti esnasında açıklamalarda bulundu.

        "Bizim Rusya'dan beklediğimiz, kasıt eğer bölgenin barışı ise bölgenin bütün unsurlarını dikkate alan bir siyasal yaklaşımın sahibi olmasıdır"

        Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, "Bizim Rusya'dan beklediğimiz, kasıt eğer bölgenin barışı ise bölgenin bütün unsurlarını dikkate alan bir siyasal yaklaşımın sahibi olmasıdır" dedi.

        Bostancı, seçim çalışmaları çerçevesinde geldiği Taşova ilçesinde kurumları ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bostancı, Rusya'nın Suriye'deki olaylara doğrudan müdahale etmeye başladığını belirtti.

        Rus savaş uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmesini ilişkin Bostancı, şunları ifade etti:

        "Bu ihlale karşı Türkiye en yüksek düzeyde protestosunu verdi. Bizimle beraber batı ittifakında yer alan ülkelerin de benzer şekilde tavır içerisinde olduklarını görüyoruz. Mesele Suriye'nin geleceği. Suriye'nin geleceğinde kim nerede duruyor ve bu coğrafyada herkes için iyi ve hayırlı olabilecek sonuca nasıl ulaşabiliriz? Böyle belli bir kesimin çıkarı, belli bir kesimin güç ve kudreti, orada başkaları üzerine baskı kuracağı bir Suriye istemiyoruz. Biz Suriye'de yaşayan herkesin huzur içerisinde yaşayabileceği bir gelecek istiyoruz. Bunun yolu daha fazla uçak değildir bunun yolu daha fazla akıldır, daha fazla dikkattir ve daha fazla başkalarına, ötekilerine yönelik bir siyasetle konuya yaklaşmaktır. Bizim Rusya'dan beklediğimiz, kasıt eğer bölgenin barışı ise bölgenin bütün unsurlarını dikkate alan bir siyasal yaklaşımın sahibi olmasıdır. Ümit ederiz, aklın da gereği olan bu yaklaşım sahaya yansır."

        Asgari ücretin işverenle işçiler arasında devletin de desteğiyle belirlendiğine işaret eden Bostancı, şunları kaydetti:

        "Tabi ki kamuya da özel sektöre de bir maliyeti var. İnsanlar zannediyorlar ki devlet asgari ücreti tayin ediyor ve herkes de bunu ödüyor. Öyle bir şey yok. Bu çalışma barışı esası gereğince ilgili kesimlerin toplanarak karar verdiği bir süreçtir. En son bin liranın altında bir asgari ücret vardı. Biz bu süreçte işverenlerle de sendika temsilcileri ile de görüştük. Asgari ücretin daha yüksek bir noktaya gelmesine ilişkin yaklaşımlar nedir? Yani paydaş olan çevrelerin eğilimlerini dikkatlerini de alarak programa bu şekilde koyduk."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ