Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 'Fas gecesinde dayak' tartışması kızışıyor!

        GAZETE HABERTÜRK

        HABERTÜRK’ün “Fas gecesinde Türk mankenlere darp” haberi yankı uyandırdı. Fas Büyükelçiliği, haberden 2 gün sonra açıklama yaptı, Türk manken ve organizatör Belgin Saydan’ın yargıya da taşınan iddialarının asılsız olduğunu savundu.

        28 Mayıs 2014 tarihinde Cer Modern’deki gecede geleneksel kıyafet defilesinin gerçekleştirildiğini belirten elçilik, açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Saydan 4 bin 100 dolar ücret almış olup etkinlikte görev alan fotoğrafçıya da makbuz karşılığı 885 TL verilmiştir. Sayın Saydan, bu etkinlik sırasında Faslı yetkililer tarafından darp edildiğini iddia etmektedir. Etkinliğin başından sonuna dek sorunsuz akışı bu iftira ve yalana dayalı iddiaları çürütmektedir. Video kayıtları, 200 davetli, polis ve güvenlik görevlileri ve Cern Modern yetkilileri dahil hiç kimse hiçbir olaya tanık olmamıştır. Saydan, ikinci defileye davet edilmeyince telefon ve SMS gönderimleri, elektronik posta iletileri ile sürekli büyükelçiliğimizi tehdit ve aşağılamalar ile taciz etmiştir...”

        Saydan’ın polise 3 gün sonra gittiği ve darp edildiği iddiasıyla şikâyette bulunduğunu belirten Fas Büyükelçiliği, “Bir kişinin darp edildikten sonra şikâyette bulunmak için 3 gün beklemiş olmasını anlamamız mümkün müdür?” diye sordu.

        ‘KULİSTE KAMERA OLMAZ’

        Manken ve kareograf Belgin Saydan ise darp ve hakaretlerin yaşandığı yerin kulis olduğunu, kuliste kamera bulunmadığını vurguladı. “Burası soyunma ve giyinme yeridir. Hastaneden alınan raporum polistedir ve savcılık dosyasına girecektir” diyen Saydan, “neden 3 gün sonra şikâyet ettiği” sorusunu da şöyle yanıtladı: “Yaşadığım olayın şoku ve psikolojisi ile şikâyet konusunda önce tereddüt ettim. Daha sonra şikâyetçi oldum. Olayların duyulmasını istemediğim için bekledim.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ