Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Aile boyu insan kaçakçılığı

        Zafer HACISALİHOĞLU / HABERTÜRK

        Kuşadası’nda insan kaçakçılığı yaptıkları şüphesiyle anne, oğlu ve damadı gözaltına alındı. Bu kişileri ise cezaevinden babalarının yönettiği ortaya çıktı. Operasyonda silah, mermi, göçmenlerden alınan para ve sahte evraklara el konuldu.

        Kuşadası'nda insan kaçakçılığı yaptığı iddia edilen bir kadınla birlikte oğlu ve damadı gözaltına alındı. Şüphelileri cezaevindeki babanın yönettiği ileri sürüldü. Operasyon sırasında 1 adet pompalı tüfek, bir adet ruhsatsız tabanca, bu silahlara ait mermiler ile göçmenlerden alınan paralara ve göçmenleri yurtdışına kaçırmakta kullanılan malzemeye el konuldu.

        Edinilen bilgiye göre, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından göçmen kaçakçılığı suçuyla mücadele kapsamında yapılan operasyonda, cezaevinde bulunan İ.K. isimli şahsın yönetiminde eşi A.K., oğlu D.G.K., damadı E.B. isimli kişilerin birlikte göçmen kaçakçılığı yaptıkları belirlendi. Bu kişilerin göçmen kaçakçılığı suçundan yüklü miktarda kazanç elde ettikleri, paraları ikametinde sakladıkları, ayrıca ikamet adreslerinde ve müştemilatında uzun namlulu silah bulundurdukları yönündeki bilgiler üzerine, savcılığın talimatıyla evlerine operasyon yapıldı. A.K., D.G.K. ve E.B. gözaltına alındı. Evdeki aramada 1 adet lastik zodyak bot, 2 adet bot motoru, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet tezkeresiz pompalı tüfek, çok sayıda mermi, 21 bin 900 ABD Doları ile 19 bin TL, 3 adet şahıslar adına tanzim edilmiş zodyak bot faturası ele geçirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ