Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika ‘Bütün sorunlarımızı çözebiliriz yeter ki aklımızı kullanalım’

        GAZETE HABERTÜRK

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin seçim mitingi için Uşak’taydı. Havalimanından Banaz’ın Kızılcasöğüt Beldesi’ne geçen Kılıçdaroğlu, beldenin belediye başkanı Ömer Biçer’le birlikte bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti.

        Vatandaşların kendisine asgari ücret ve koalisyonun kurulamamasının nedenini sorduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Söz, asgari ücret kesinlikle net bin 500 TL olacak. Hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Koalisyon için ise 10 gün görüştüklerini anlatan CHP Lideri, şöyle devam etti: “10 günün sonunda dediler ki: ‘Koalisyona ihtiyacımız yok, 3 aylık seçim hükümeti kuralım’. Biz de seçim hükümetini kabul etmedik. Niye, hangi gerekçeyle sandığa gidelim? Türkiye’nin dünya kadar sorunu var, bu sorunları oturup çözmemiz gerekiyor.”

        Oy kullanacak vatandaşlardan tek isteği olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Oyunuzu kullanıp CHP’yi iktidara taşırsanız emin olun Türkiye’nin en temel sorunlarını çözeriz. Bizim ülkemiz güzel bir ülke, insanımız çalışkan, insanımız fedakâr. Biz bütün güzellikleri ülkemizde hayata geçirebiliriz, bütün sorunları çözebiliriz. Yeter ki aklımızı, mantığımızı kullanalım” diye konuştu. CHP Lideri, miting konuşmasında ise Cumhuriyet tarihinin en büyük krizlerinden birinin yaşandığını, ülkenin aydınlığa çıkması, sorunların çözülmesi gerektiğini dile getirdi. Vatandaşların sandığa gitmesini isteyen Kılıçdaroğlu, ya demokrasinin ya baskıcı rejimin tercih edileceğini öne sürdü.

        Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

        VAY MEMLEKETİN HALİNE:

        Milli iradeye saygı duymayan, hükümet kurma görevi verildiği halde hükümet kuramayan, bir yerlerden gelen telkinlerle iradesini özgürce kullanamayan bir kişi ülkeyi yönetemez. Ülkeyi yönetecek kişinin bağımsız iradesinin olması lazım. Eğer iradeyi Saray’a ipotek ettiyseniz vay memleketin haline. Türkiye artık siyasi gerginliklerden, kavgadan bıktı. Vatandaşı ikide bir seçim sandığına niye götürüyorsunuz? “İlla 400 milletvekili verin.” Vermiyor millet, vermiyor kardeşim. “400 milletvekili vermezseniz terörü azdırırım...” Terörü azdırdı, her gün şehitlerimiz geliyor.”

        KUVAYI MİLLİYE RUHU:

        (Terör sorununu sadece CHP’nin çözebileceğini belirterek) 30 yıldır çözemediler, 30 yıl. Benim sözüm söz. Bu sorunu çözeceğim. CHP dışında hiçbir parti çözemez, açık ve net söylüyorum. CHP, avukat bürolarında kurulan bir parti değildir. CHP, savaş meydanlarından gelen, Kuvayı Milliye ruhunu taşıyan bir partidir, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisidir. Onun için diyoruz; bayrağımız, ülkemiz bir. Bu sorunu ancak CHP çözer.

        MAHKEME KARARI OLMADAN:

        (Digiturk’ten bazı televizyon kanallarının çıkarılması) Savcı bir yazı yazmış. 7 kanalı çıkarmışlar. Şimdi buradan o savcı arkadaşa seslenmek istiyorum. Sen Cumhuriyet’in savcısı mısın, iktidarın savcısı mısın? Mahkeme kararı olmadan nasıl olur da yasak getirirsin?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ