Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Konuşmayınca beni örgüt yöneticisi yaptı'

        Fevzi ÇAKIR / HABERTÜRK

        Yargıtay’da, Ergenekon davasının duruşmalı temyiz incelemesinin 3. turu dün yapıldı. Sanık Ergün Poyraz’ın avukatı Levent Türkoğlu, müvekkilinin ikinci dalgayla dosyaya dahil edildiğini söyledi, “Asıl hedef, yazmasının engellenmesidir. Husumet buradan gelmektedir. Bu yönlendirmeyle davaya dahil edilmiştir” diye konuştu.

        ‘BİRKAÇ ŞEY SÖYLE SENİ DÜŞÜNEYİM’

        Abdullah Öcalan’ı yakalanmasından sonra ilk sorgulayan kişi olarak bilinen sanıklardan emekli Albay Hasan Atilla Uğur ise dönemin soruşturma savcısı Zekeriya Öz’ün sorguda kendisine “Senin kahramanlıkların varmış, Öcalan’ı sorgulamışsın, gazi olmuşsun, yaralanmışsın. Hurşit (Tolon), Şener (Eruygur) hakkında birkaç şey söyle, seninle ilgili bir şeyler düşüneyim” dediğini ifade etti. Ömrü terörle mücadelede geçmiş ve bundan gurur duyan bir Türk subayı olduğunu, bu nedenle de Öz’e “farklı bir yanıt” verdiğini belirten Uğur, “Öz, bana, ‘Seni bu dosyada yönetici yapacağım’ dedi ve yaptı” ifadesini kullandı. Bir gizli tanığın ise Öz’e, “Hasan Atilla Uğur’u tanımıyorum” demesine karşın tanıyormuş gibi işlem yapıldığını anlattığını ve bunun tutanaklarda bulunduğunu dile getiren Uğur, şunları kaydetti: “Bizim itibarımızla kimse oynayamadı Allah’a şükür. Ben hâlâ Apo’yu sorgulayan, terörle mücadele eden Türk subayıyım. Bu davalar büyük kumpas davasıydı. Şükür ki bu günleri gördük. Bu davanın esastan bozulmasını talep ediyorum.”

        SİLAHLARINI İSTEDİ

        Yıllarca terörle mücadele ettiği için terör örgütlerinin hedef listesindeki ilk isimlerden olduğunu, bu nedenle 20 yıldır özel koruma statüsünde bulunduğunu belirten Uğur, buna karşın 7 senedir silahını alamadığını söyledi. Uğur, “Ölümden korkum yok ama bu namussuzlara paye vermemek, onları sevindirmemek için silahlarımın iadesini talep ediyorum” dedi. Uğur, yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını da istedi. Duruşma, pazartesi günü diğer sanıkların ifadelerinin alınmalarıyla kaldığı yerden devam edecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ