Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yalçın Akdoğan Habertürk'te

        Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan HABERTÜRK TV'de Tuba Atav'ın sorularını yanıtladı. Akdoğan, Rusya'nın Türkiye hava sahasını ihlal etmesine ilişkin Türkiye'nin en üst seviyede siyasi tavır koyduğunu belirterek "Sınırlarımız NATO sınırı. Türkiye'ye karşı hasmane tavır bütün NATO'ya karşı hasmane bir tutumdur. Türkiye herhangi bir ülke değil yalnız bir ülkde de değil" dedi. Çözüm süreci ile ilgili de açıklamalar da bulunan Akdoğan; "Çözüm sürecinin sürdürülebilir olması için de operasyonların amacına ulaşması gerekiyor.Zehirleyen faktörler var, onların temizlenmesi lazım. Mücadele bu şekilde yürüyor görselleri, polise de askere de zarar veriyor" ifadelerini kullandı.

        İşte Akdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

        RUSYA'NIN TÜRK HAVA SAHASINA İHLALİ

        Türkiye en üst seviyede siyasi tavrını koydu. Sınırlarımız NATO sınırı. Türkiye'ye karşı hasmane tavır bütün NATO'ya karşı hasmane bir tutumdur. Türkiye herhangi bir ülke değil yalnız bir ülkde de değil.

        KREMLİN'İN "HAVA SALDIRILARI TÜRKİYE'NİN DE SINIRLARINI KORUYOR" AÇIKLAMASI

        Biz kendi sınırlarımızı kendimiz koruruz. Kimsenin desteğine gerek yok. Bu operasyonlar kime yapılıyor? Sadce 2 tanesi DAİŞ'i vurmuş. Bunlar Esed yönetimini destekleyen operasyonlar. Esed'e destek sorunu derinleştirir. Son dönemde sıkışan Esed rejiminin nasıl kurtarırız uğraşı. Rusya-Türkiye ilişkisini sadece Suriye üzerinden okumak yanlış. NATO'nun çok sert biçimde kınaması önemlidir.

        TERÖR SALDIRILARI NEDEN ARTTI?

        Eş zamanlı olarak 3 örgüt terör saldırılarına başlıyor ve devlet yeteri kadar tepki vermiyorsa, kaos yaşanırdı. 7 Haziran'dan sonra yaşanan operasyonlar sonuçtur. Sorunu olan hangi toplum kesimi varsa biz bunu çözelim dedik. Biz bu adımları attık. İyi niyetli olarak. Çözüm süreci insanlarımızı kaybetmeyelim diye başlayan bir süreçti. Örgüt gerekenleri yapmadı. Ülkeyi terk etmedi, silah bırakma konusunda gereğini yapmadı, halka zulm etme anlamında ne varsa yaptı. Kobani olayları çözüm sürecinde bir kırılma meydana getirdi. Örgüt eylemsizliğe uyar ve Türkiye'yi terk eder düşüncesiyle tekrar yola çıkıldı. Ancak örgüt yine bunları yapmadı. Özellikle seçimlerden önce halk üzerinde baskı oluşturmaya devam etti. örgüt açıktan Kürtlere zulm ediyor. Kürt vatandaşımızın devlete olan inancının kaybolmaması gerekiyordu ve bu operasyonlar başladı. Oradaki vatandaşlarımız huzura ermedikçe operasyonların durması doğru olmaz.

        HDP barajı geçebilmek için sürece ihanet etti. Sırf oy hesabı ile süreci bitirecek bir durumda kendini kurtardı. HDP'nin işbirliği yaptıklarının amacı AK Parti'yi devirmekti.HDP terör örgütünün güç kazanması için bir amaca hizmet ediyor. Demokratik siyaset gelişirken terörün aşağı gitmesi lazım.

        "ÇÖZÜM" DEVAM EDECEK Mİ?

        Çözüm sürecinin sürdürülebilir olması için de operasyonların amacına ulaşması gerekiyor. Aktütün'e saldırmışlardı, tekrar aynı karakola saldırmak istediler teröristler etkisiz hale getirildi. Örgütün bütün projeleri çöktü. Zehirleyen faktörler var, onların temizlenmesi lazım. Mücadele bu şekilde yürüyor görselleri, polise de askere de zarar veriyor.

        11 EKİM'DE ÇATIŞMASIZLIK İDDİALARI

        Terör örgütü bu tür taktik açıklamaları daha önce çok kez yaptı. Sıkıştığı zaman, zora düştüğü zaman bu tür açıklamaları yapıyorlar. Terör örgütü ülkeyi terk etmelidir. Bunlara karnımız tok, taktik açıklamalardır.

        SEÇMEN YİNE KOALİSYON DERSE...

        Kanaatim AK Parti'nin tek başına iktidar olacağı yönünde. "Bize koalisyon teklifi etmediler" sözü inandırıcı değil. MHP'nin ekibinden, tabanından gelen talepler AK Parti'yle koalisyon yönündeydi. Bahçeli'nin her şeye 'hayır' demesi kişisel karardır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ