Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Giresun'da yağış hasara yol açtı

        Yağış sebebiyle rögarların tıkanması sonucu ilçedeki bazı iş yerleri ile evlerin zemin katlarını su bastı. Yer yer toprak kaymaları yaşanan ilçede, mahalle yollarında hasar meydana geldi, bazı mahalle yolları ulaşıma kapandı.

        Görele Belediyesi ekipleri, kapanan yollarının ulaşıma açılması için çalışma başlattı.

        Belediye Başkanı Tolga Erener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Görele'nin son yılların en ciddi yağışını gördüğünü söyledi.

        Görele'ye 24 saat kesintisiz yağmur yağdığını ifade eden Erener, "Birçok mahalle ve yollarımız su baskınlarından dolayı etkilendi. Belediye olarak birçok yerde maddi hasarımız var. Şükürler olsun can kaybı yok" dedi.

        Su baskınlarının oluşmasında yanlış yapılaşma ve altyapı yetersizliğinin etkili olduğunu belirten Erener, "Bunu kabul etmek gerekiyor fakat bunlardan da önemli şeyler var, kullanım hataları gibi. Birçok yerde gördük ki menfez üzerleri ve rögarlar kapatılmış ve tıkanmalar yaşanarak su baskınları meydana gelmiştir" diye konuştu.

        Erener, belediye olarak gerekli çalışmalar başlattıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Bütün işçilerimiz, iş makineleriyle ciddi hasar oluşan yerlere anında müdahalede bulunmuştur. Yaralar çok kısa zamanda tedavi edilecektir. Sağanak yağış nedeniyle 7 mahalle yolumuz ulaşıma kapanmıştı. Mahalle yollarımızı açmak için çalışmalara başladık ve 3'ünü ulaşıma açtık. Şehir merkezinde yeni yaptığımız altyapı ve parke çalışmalarımızda herhangi bir sorun yok."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ