Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İlk vapurdan Marmaray’a ‘seyrüsefer’ tarihimiz...

        GAZETE HABERTÜRK

        İBB Kültür A.Ş., 1820’lerden günümüze, şehir içi ulaşımında hizmet veren ve İstanbul’la özdeşleşen kara, deniz, raylı sistem ve hava ulaşım araçlarına ait fotoğrafların yer aldığı sergiyi Taksim Metrosu Sanat Galerisi’nde açıyor.

        “İlk Vapurdan Marmaray’a Seyrü Sefer İstanbul” isimli sergide 300 adet nostaljik ulaşım aracı karesi ve özel koleksiyonlardan derlenen efemerik malzemeler (eski biletler, jetonlar, durak, istasyon ve yönlendirme levhaları) yer alacak. Serginin açılışı yarın saat 14.00’te gerçekleştirilecek. Araştırmacı-yazar Akın Kurtoğlu tarafından hazırlanan sergi ve dönem koleksiyonları, 10-23 Ekim tarihleri arasında Taksim Metrosu Sanat Galerisi’nde ziyaretçilerle buluşacak.

        Sergide 100 yıllık atlı tramvay biletleri, şehir hatlarında kullanılan karton vapur biletleri, kıta atlama noktalarını gösteren otobüs biletleri, 40 yıl öncesine ait boğaz köprüsü geçiş bileti ve nostaljik tünel jetonları yer alacak. Sergiyi ziyaret eden İstanbullu sanatseverleri, İstanbul’un ilk belediye otobüsü karşılayacak. İETT özel koleksiyonunda yer alan ve İkinci Dünya Savaşı’na da tanıklık eden nostaljik araç, 26 kişi kapasiteli Beyazıt- Bakırcılar-Mercan-Eminönü Eski Postane hattında İstanbullulara hizmet verdi. Ulaşımın “ilkleri”ne yer verilen sergide, ilk Türk troleybüsü “Tosun”, Boğaziçi’nin ilk vapuru “Buğu” ve bir İstanbul klasiği Leylandlara ait nostaljik kareler yer alıyor.

        İLK TROLEYBÜSÜMÜZ TOSUN DA SERGİDE

        Ziyaretçileri ilk Türk troleybüsü olan “Tosun” (soldaki resim) karşılarken, banliyö tren biletleri de sergide yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ