Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Peker AK Parti'ye oy istedi

        Mustafa BAYRAK / RİZE

        Rize Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stant üzerinden yaklaşık 8 bin kişiye hitap eden Rizeli iş adamıSedatPeker, çeşitli illerden gelen gençleri selamladıktan sonra birlikte geldiği hocanın duasının ardından halka seslendi.

        Pekerkonuşmasında en son 13 yıl önce Rize'ye geldiğini ancak Rize'yi cezaevinden sürekli takıp ettiğini ve fotoğraflarını cezaevi duvarlarına astığını belirterek "13 yıl önce beni suçsuz yere cezaevine attıranlar benim Rize ile bağımı koparamadılar. Rize'ye gelmeden burada bazı kişiler halkı uyararak 'Toplantıya gitmeyin' dediler, ancak kimse aradaki bağları koparamaz, bu bağları kimsenin engellemeye gücü yetmez. Onlar hayat boyunca bu kalabalığı toplayabildi mi" dedi.

        "Şehit haberleri ile nasıl canınızın acıdığını biliyorum" diyenPeker, "Geçmişte büyüklerimizin ikinci vatanı olan Almanya bizim gönlümüzde sempatik bir ülke olarak duruyordu. Artık teröristleri besleyen bir ülke ve teröre destek vermeye devam ediyor. Almanya, ABD, büyükelçileri "Biz kardeş ülkeyiz" diyerek canımızı yakmaya devam ediyorlar. Artık merhamet etmeyene merhabet etmeyeceğiz, bu tabii savaş alanlarında olacak. PKK bizim düşmanımız olamaz, olsa olsa ayağımızın altında ezilen bir cisim olur. Onlara asıl destek veren Rusya, İsrail, ABD asil düşmanımız bunlar" dedi.

        "PEŞİMDEN GELMEK İSTEYEN VAR MI"

        Bölgeye çalışmak için gelen Güneydoğu'dan gelen mevsimlik işçilere zaman zaman saldırılar olduğunu belirtenPeker, "Onlara çatmayın, onlar da bizim kardeşimiz, canınız yandığında elinizi, kolunuzu ısırın. Kimseyi öldürmeyin, polisimiz, askerimiz var, ancak onlar yorgun düşerse işte o zaman oluk oluk kan akar. İşte o zaman biz de sokağa çıkarız. O zaman geldiğinde bir adım öne çıkacağım ve peşimden gelmek isteyen var mı diye soracağım" dedi.

        ABD VE İSRAİL EMİRLERİNİ UYGULUYORLAR

        Konuşmasında MHP'yi eleştirenPeker, "Rize'ye gelmeden önce bazı PKK sitelerinde benimle ilgili yorumlar yayınlandı. Beni üzen MHP sitelerinde benim ile ilgili bana hitaben 'suç örgütü, mafya' kelimelerini kullanarak yine benim için 'Kemik yalayan' demişler. Onlara hakkımı helal etmiyorum. Kulaklarını iyi açsınlar. ABD ve İsrail büyükelçilerinden yazılı emir alan Şevkat Çetin bu emri uygulatan değil mi? Kemik yalayanlar asil onlardır. İsrail ve ABD emirlerini uygulayanlar asıl onlardır" diye konuştu.

        AK PARTİ'YE OY İSTEDİ

        Pekerkonuşmasında "Arkadaşlarım bana "Neden Recep Tayip Erdoğan"a destek veriyorsun, hemşerin diye mi" diye soruyorlar. Bende bir insanı sevmek hatta onu öldürmek onun dünyasındadır. Ülke yönetimini seçerken aklımıza ve mantığımıza güvenmeliyiz. T.C kaderi ile RecepTayip Erdoğan"ın kaderi birlikte devam eder. RTE çöktürülürse devlette çöktürülür. Ben Recep Tayip Erdoğan'ı seviyorum. Adalet ve ülke yönetimi söz konusu olursa babamı tanımam, ancak Recep Tayip Erdoğan ile bu ülke bir yerlere varacaktır. Koalisyonlara ülkenin kaderini birakmayın. Koalisyonlar ülkelerin kanseridir, oy verirken buna dikkat edin, bu milletin kaderini belirleyin" dedi.Peker"in konuşmasını Adana, Gaziantep, Kocaeli, Kahramanmaraş, Trabzon, Tunceli ve çeşitli illerden gelen gençler takip etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ