Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Şahin'den gençlere mesaj!

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

        "Bizim gençlerimizi en iyi şekilde eğitmeye ve geleceğe hazırlamaya ihtiyacımız var"

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Bizim gençlerimizi en iyi şekilde eğitmeye ve geleceğe hazırlamaya ihtiyacımız var" dedi.

        Karabük Üniversitesi (KBÜ) Yenice Meslek Yüksekokulunun açılış töreninde konuşan Şahin, Türkiye'nin son 13 yılının her alanda olduğu gibi eğitimde de dev adımların atıldığı dönem olduğunu söyledi.

        Bunun cumhuriyet tarihinin en fazla üniversite açılan dönemi olduğunu ifade eden Şahin, "2002 yılının başlangıcında Türkiye'deki vakıf ve devlet üniversitelerinin sayısı sadece 76'ydı. Şu anda Türkiye'deki vakıf ve devlet üniversite sayısı 190'dır. Şu anda her ilimizde çok şükür üniversite vardır. Bu bizim millet olarak devlet olarak ve tabii ki hükümet olarak da geleceğe yapmış olduğumuz bir yatırımdır. Bizim gençlerimizi en iyi şekilde eğitmeye ve geleceğe hazırlamaya ihtiyacımız var" diye konuştu.

        Şahin, gençlerin bugünün dinamiği, enerjisi olduğunu vurgulayarak şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Geleceğin teminatıdır gençler. Geleceğin teminatı olarak onları en iyi şekilde yetiştirmeliyiz ve hazırlamalıyız. Ben aranızda bulunmaktan ve böylesine güzide bir meslek yüksekokulumuzun hizmete alınma töreninde sizlerle birlikte buna tanık olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun."

        Konuşmaların ardından dua edildi ve okulun açılışı yapıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ