Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Topçu: Yılanın belini kırmış, kafasını gövdesinden ayırmıştır

        Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Kayseri'de yaptığı açıklamada; "Türkiye Cumhuriyetinin güvenlik güçleri kararlı bir şekilde yılanın belini kırmış, kafasını gövdesinden ayırmış, neticede kuyruğu ile kafasının ezilmeside kısa sürede gerçekleşecektir" dedi

        Ankara'dan karayoluyla Kayseri'ye gelen ve ilk olarak Valiliği ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'ya Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Osmanlı dönemi eseri tarihi saat kulesinin maketini verdi. Bakan Topçu, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Milletimizin tasdikiyle bölücü örgütle mücadelemiz sürmektedir. Bu vesile ile şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum. Devlet ve millet bölücü örgütün kökünü kazıyıncaya kadar kararlıdır. Bunun arkasınki güçlerin Çanakkale'de nasıl hezimete uğradıysalar, Anafartalar'da, Sakarya'da hezimete uğradıysalar ,Allahın izniyle bu kez de hezimete uğrayacaklar. Türkiye Cumhuriyetinin güvenlik güçleri kararlı bir şekilde yılanın belini kırmış, kafasını gövdesinden ayırmış, neticede kuyruğu ile kafasının ezilmeside kısa sürede gerçekleşecektir. Bizim , kavgamız asla ama asla Türk, Kürt kavgası değildir. Bir kez daha altını çizerek söylemek istiyorum ki, dün Çanakkale'de kim idiyse, bu günde kavgamız onlarladır. Kürt, Türkmen Çerkez, Laz kim kendisini nasıl isterse ifade etsin ama sonuçta Ay yıldızlı bayrak altında birinci sınıf vatandaştır ve onlar birbirleriyle kardeştir. Kavgamız Çanakkale'de karşımızda olanların milletimiz ve coğrafyamıza attığı paçavra iledir."

        Topçu, Kayseri'ye gelmeden önce 15 ili gezdiğini ve buralarda da bakanlığıyla ilgili incelemeler yaptığını söyledi. Bakan Yalçın Topçu, daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek, Başkan Mustafa Çelik'le görüştü. Başkan Çelik, bakana çinilerle süslü bir ibrik verdi. Bakan Yalçın Topçu burada yaptığı konuşmada, "Aslolan ülkenin siyasi istirarıdır. Ülkenin etrafı ateş çemberi halinde siyasi istikrar, bölücü örgütle mücadeleyi sürdürdüğümüz bu dönemde birlik ve beraberliğimiz sağlamlaştırmak istiyoruz. Bağımsız bir bakanım ama 1 Kasım'da yapılacak seçimin, ülkemize hayır getirmesini ve iş başına, tek başına bir iktidar gelmesini arzuluyorum. A ve B partisi gelsin demiyorum. Zira tek başına iktidarla ülkemiz, her açıdan sıçrama yapar ve yaşadığımız belirsizlikleri, kayıpları telafi ederiz. Etiler'de, Tarabya'da viski yudumlayanlarla, hakkari'nin dağlarında aslere kurşun sıkanlar, yaşamı engelleyenler nasıl oluyor da bir araya geliyorlar? Bu manzaraya iyi bakın.

        Çevremizde ameliyat yapanlar, Türkiye'nin gelişmesini, güçlenmesini istemiyorlar. Birileri 10 bin kilometre uzaktan gelip, başkentlerinin güvenliğini bahane edip bu coğrafyaya gelirken, bizim birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

        Bakan Kayseri ziyaretinin ardından onuruna verilecek yemekten sonra Sivas'a geçecek.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ