Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti'den Diyarbakırlı öğrencilere eğitim desteği

        Temurci: "Ölümler olmasın, bu topraklara barış gelsin istiyoruz. Birliğimizi koruyarak yolumuza devam edeceğiz. HDP'ye oy verenlerin başımızın üstünde yeri var ama artık kan akmasın"

        AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Ölümler olmasın, bu topraklara barış gelsin istiyoruz. Birliğimizi koruyarak yolumuza devam edeceğiz. HDP'ye oy verenlerin başımızın üstünde yeri var ama artık kan akmasın" dedi.

        AK Parti İstanbul İl Teşkilatınca ilkokul öğrencilerine yönelik toplanan yardımları Diyarbakır'daki öğrencilere ulaştırmak için kente gelen Temurci ve partililerden oluşan heyeti, Diyarbakır Havalimanı'nda AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar karşıladı.

        Daha sonra Temurci, Akar ve partililer Bismil ilçesine bağlı Işıklar Köyü İlköğretim Okulu'na gitti.

        Heyet burada öğrencilere kırtasiye ve okul çantası dağıttı.

        TERÖR DEMEK BU MİLLETE HAİNLİK DEMEKTİR

        Temurci, burada yaptığı açıklamada, bölgede yaşanan gelişmelerden duydukları üzüntüyü dile getirdi.

        Türkiye'nin her yerinde huzur ve barış istediklerini belirten Temurci, "Kardeşlik türküsünü geleceğimiz olan çocuklarımızla paylaşmaya geldik. Biz bir millet, ümmetiz. Diyarbakır'ın o güzel yaylaları ve köylerinde yine birlikte piknik yapacağız" diye konuştu.

        Terörle mücadelede devamlılığın olacağını vurgulayan Temurci, "Terör demek, 'eşittir Kürtler' değil, eşittir 'PKK' demektir. 'Terör' demek 'bu millete hainlik' demektir" ifadelerini kullandı.

        Temurci, AK Parti döneminde barış adına önemli gelişmeler yaşandığına işaret ederek, şunları kaydetti:

        "Biz bu toprakların ümidiyiz. Olaya bir ümmet anlayışıyla yaklaşıyoruz. Ölümler olmasın, bu topraklara barış gelsin istiyoruz. Birliğimizi koruyarak yolumuza devam edeceğiz. HDP'ye oy verenlerin başımızın üstünde yeri var ama artık kan akmasın."

        EĞİTİM BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

        AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Akar da heyetin Diyarbakır'ı ziyaretinin kardeşlik için çok önemli olduğunu söyledi.

        İki şehir arasında kardeşlik köprüsü olduğunu aktaran Akar, "Bir kez daha bunu yaşamış olduk. Eğitim bizim için çok önemli. Geleceğimizin ümidi olan bu fidanları yetiştirmek en iyi amacımız. Çocukların gülmesini istiyoruz. İnşallah bundan sonra da beraberce bu çocuklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

        Heyet daha sonra Bismil ilçesindeki Eliaçık Köyü İlköğretim Okulu ile merkez Sur ilçesine bağlı Karaçalı İlköğretim Okulu'nda öğrencilere kırtasiye ve okul çantası dağıttı.

        Temurci ve partililer öğrencilerle yakından ilgilendi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ