Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu: Türkiye’nin birleştirici gücü CHP’dir, yetkiyi halktan alacağız

        Ali Arda PERK/İZMİR

        Fotoğraf: Mehmet İNMEZ

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran’daki seçim gibi 1 Kasım seçiminde de milletvekili adayı olduğu İzmir’de dün kent turu yaptı. 5 ilçeyi gezen CHP Lideri, İzmirlilere “Düşünerek sandığa gidin” çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, İzmir’deki ziyaretlerine Balçova ile başladı. “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganları arasında Balçovalılara seslenen CHP Lideri, “Benim umudum sizsiniz. Hükümet kurmak için bize görev vermediler. Sanıyorlar ki biz yetkiyi Saray’dan bekliyoruz. Yetkiyi Saray’dan değil, halktan alacağız. AKP’ye oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma sesleniyorum. Eğer bir kişi Anayasa’nın gereğini yapmazsa, anamuhalefet partisi liderine hükümeti kurma görevini vermezse, hukuku çiğnerse, ilk görev size düşüyor. Hukuku, insan haklarını savunuyorsanız AKP’ye bir kez daha oy vermeyin ve CHP’yi iktidara taşıyın. 13 yıldır bu ülkenin bütün dengelerini bozan siyasi iktidara gerekli dersi vereceğiz. Hiç kimse unutmasın; Davutoğlu Saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır” dedi.

        ÇAY SERVİSİ AZİZ KOCAOĞLU’NDAN

        Kılıçdaroğlu, ardından Gaziemir’e geçti. Abdullah Arda Meydanı’nda parti otobüsünden halka seslenen CHP Lideri, alanda toplananları görünce “Anlaşılan o ki siz sivil bir gösteri yapıyorsunuz, hepinizi Silivri’ye gönderirim” diye espri yaptı. AK Parti’nin 13 yıldır ülkeye kâbus yaşattığını savunan Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından meydandaki bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti. Bu sırada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çay servisi yaptı. CHP Lideri, programını Buca’da sürdürdü. Kozağaç’ta Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret eden Kılıçdaroğlu, “Ülkedeki tüm kimlikleri zenginlik olarak görüyoruz. Türkiye’nin birleştirici gücü CHP’dir” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Buca Belediyesi tarafından Kozağaç’ta yapılan eğitim kurumları Pırlanta Merkezi’nin açılışını yaptı. Açılış sırasında Gediz, Şirinyer, Betontaş, Çamlıkule Pırlanta Merkezlerine canlı şekilde bağlantı gerçekleştirildi, çocuklar “Hoş geldin Kemal Amca” diyerek Kılıçdaroğlu’na seslendi.

        ‘HALK NE DERSE ONU YAPARIM’

        Karabağlar ve Alsancak’ta da konuşan CHP Lideri, şunları söyledi: “İradesini başka kişiye ipotek eden, Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetemez. Saray için çalışan birisi Türkiye’ye hizmet edemez. Ben ne diyorum; Saray maray takmam, halk ne derse onu yaparım. 7 Haziran’dan sonra terör neden bir anda fırladı? Neden şehitlerimiz gelmeye başladı? Çünkü birileri 400 vekil istiyordu, olmayınca toplumun önüne acıyı, gözyaşını koydu. Bu milletin genlerinde Kuvayı Milliye ruhu var, asla şantaja boyun eğmez. Bu seçimler düşünerek sandığa gitmemiz gereken seçimlerdir. Ya birilerinin saltanatına ‘Evet’ diyeceğiz ya da ‘Cumhuriyet, özgürlük’ diyeceğiz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ