Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ankara'daki patlama sonrası açıklama

        Sinan BİLGENOĞLU / HABERTÜRK

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’daki terör saldırısı nedeniyle İstanbul’daki açılış ve mitinglerini iptal edip başkente döndü. Ankara’ya hareketinden önce gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

        ÜZGÜNÜM, ÜZÜNTÜLÜYÜM:

        Siyasi görüşümüz, inancı ne olursa olsun hepimizin terörü ortak lanetlemesi lazım. Hak etmediği bir tabloyu Türkiye’ye zorla dayatmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Biz, bütün inancımızla ve kararlılığımızla teröre lanet okuyacağız, teröre karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. AB üyesi olmak isteyen bir Türkiye’nin acıya ve kana bulaştırılması hak etmediğimiz bir tablo. Üzgünüm, üzüntülüyüm. Son derece kötü bir tablo var.

        YAZIK GÜNAH DEĞİL Mİ;

        Bugün bir özel suçlama getirmek istemiyorum ama Türkiye böyle mi yönetilmeli? Yazık günah değil mi bu ülkeye? Beraberce bu ülkede huzur içinde yaşayabiliriz. Ne derdimiz var bizim? Neden gencecik, fidan gibi çocuklarımız teröre kurban gitsinler? Biz bunu hak etmiyoruz. Biz, güzel ve huzur içinde yaşayacağımız bir ülke istiyoruz. Görüş farklılıklarımız olabilir. Ama dayatmayı terör noktasına taşımak, hangi vicdanın kabul edebileceği bir şeydir?

        AÇIK ÇEK VERİYORUM:

        Terörü bitirme konusunda kim bizden ne istiyorsa, emin olun açık çek veriyorum, biz onu yapmaya hazırız. Özellikle yönetim mevkiinde olanlara açık çağrıda bulunuyorum. Terörü bitirmek mi istiyorsunuz? Bitirin kardeşim!

        BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ:

        “Analar ağlamasın.” Ağlamasın da kardeşim bu lafla olmuyor. Bütün siyasi partilerin terör konusunda “Ama”sız, “Fakat”sız, “Lakin”siz söz kullanması lazım. Terör bir insanlık suçudur. Teröre karşı hepimizin onurlu ve dik bir duruş sergilememiz lazım. Bedel ödenecekse bedel ödemeye de hazırız biz. Yeter ki bu ülkeden acı ve gözyaşını silelim. Barış istemek, birlikte yaşamayı istemek ne zamandan beri suç olmaya başladı?

        İÇİM KAN AĞLIYOR:

        Defalarca uyardık: “Yapmayın, etmeyin! Ortadoğu bataklığına Türkiye’yi sürüklemeyin!” Yönetenlerin her şeyi önceden görmesini istiyoruz. İstihbarat örgütleri var, her şeyleri var. Neden Türkiye bu halde? Ben şimdi vatandaşlarıma ne söyleyeceğim? İçim kan ağlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ