Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit polis Salih Eroğlu son yolculuğuna uğurlandı

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR

        Babasının cenazesine katılan 3 yaşındaki Yusuf "Babamı istiyorum, verin babamı" demesi adeta yürekleri dağladı. "Anne evimize gidelim" diyen 3 yaşındaki şehit oğlu Yusuf'a annesi Yağmur Eroğlu "Evimiz mi kaldı" diyerek cevap verebildi.

        Şehit polis memuru Salih Eroğlu için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taştan ve ailesi katıldı.

        "EVİMİZ Mİ KALDI"

        Şehit polis memurunun cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Babası gözleri önünde şehit edilen 3 yaşındaki Yusuf yürekleri dağladı. Yusuf "Ben babamı istiyorum, verin babamı" diyerek gözyaşı döktü, "Anne eve gidelim" demesi üzerine eş acısı yaşayan Yağmur Eroğlu "Evimiz mi kaldı" dedi. Yusuf'un, babasının aldığı oyuncak arabası da elindeydi.

        "SALİH KALK BEN GELDİM"

        Eşi gözleri önünde haince şehit edilen hamile şehit eşi Yağmur Eroğlu, şehidin cenazesine emniyet müdürlüğü binasına getirildiği sırada, "Salih orada ona gitmek istiyorum. O tabutun içinde. Salih kalk ben geldim" diyerek ağıt yaktı.

        "ANNE FENALIK GEÇİRDİ"

        Şehidin annesi Hatice Eroğlu ise, "Oğlum sen daha çok gençsin, senin yerinden ben olsaydım" diyerek ağıt yaktı. 30 yaşındaki oğlunun acısına dayanamayan anne Eroğlu fenalık geçirdi. Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taştan da konuşma yaptığı sırada göz yaşlarına hakim olmadı. Şehit polis memuru Salih Eroğlu'nun cenazesi toprağa verilmek üzere helikopterle Ankara'nın Çubuklu İlçesi'ne gönderildi.

        ŞEHİT ANNESİ: BENİM OĞLUM DAHA ÇOK KÜÇÜK

        Sur’da zırhlı polis aracına yönelik bombalı saldırıda şehit olan Cem Tayfun için dün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.

        Diyarbakır Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Tayfun’un 1 yıllık polis olduğu belirtildi. Şehidin annesi Pervin Kara, törende güçlükle ayakta durabildi. Oğluna ait eldivenleri takan anne Kara, “Ben oğlumu böyle istemiyorum. Benim oğlum daha çok küçük. O benim can yoldaşımdı” diyerek feryat etti.

        Bekâr olduğu öğrenilen şehit polis memuru Tayfun’un cenazesi toprağa verilmek üzere Mersin’in Erdemli İlçesi Limonlu Köyü’ne gönderildi. Tayfun’un, Mersin’in Erdemli İlçesi’nde oturan dedesi Turgut Kara ile anneannesi Hatice Kara da acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Dede Turgut Kara’nın evine Türk bayrağı asılırken yakınları da yaşlı çifti teselli etmeye çalıştı.

        Dede Kara, “Torunum ellerimde büyüdü. Daha çok gençti. Çok üzgünüm” dedi. Cem Tayfun’un cenazesi bugün Mersin’in Erdemli İlçesi’nde toprağa verilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ