Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu açıklama yapacak

        HABERTURK.COM

        Başbakan Ahmet Davutoğlu düzenlediği basın toplantısında; "Aldığımız kararla, Cumhurbaşkanımızla da istişarede bulunarak üç gün ulusal yas ilan etme kararı aldık. 86 vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz" dedi. Başbakan Davutoğlu; "Sayın Kılıçdaroğlu ve sayın Bahçeli ile de tekrar görüşmeyi düşünüyorum. Gün ortak bilinçle hareket etme günüdür. Siyasi parti liderlerine AK Parti Genel Başkanı olarak hitap etmiyorum" dedi. Davutoğlu ayrıca; HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları ile ilgili olarak da; "Demirtaş'ın açıklamaları vahim. Bizim bileğimize ne takılacağını millet bilir. Biz hukuki olarak her an hesap vermeye hazırız. Barış deyip, daha dün Diyarbakır'da hamile eşinin yanında şehit edilen polisimize karşı sesini çıkarmayanlar onlar. Hesap soracak olan varsa,ben Ankara'dayım, Türkiye'nin her yerindeyim, burdayım. Acılar üzerinden iç savaş çağrısı sorgulanacaktır. HDP'ye samimi şekilde oy veren vatandaşlarımız dahi Demirtaş'ın bu ikili dilini gerektiği şekilde cezalandıracaktır. Ben bugün siyaset yapmak istemezdim ama, bu gibi sorumsuz açıklamalarla bizi terörle mücadeleden vazgeçiremezler" ifadelerini kullandı.

        İşte Başbakan'ın açıklamasından satırbaşları;

        Çok derin bir hüzün ve acı içerisindeyiz. Bu saldırı, herhangi bir şekilde tek bir gruba ya da herhangi bir siyasi topluma karşı değildir. Bu saldırı ülkemizin bütününe yapılmış bir saldırıdır. Türkiye ateş çemberi içinde istikrarınını korumayı başaran örnek bir ülkedir.

        "3 GÜN ULUSAL YAS İLAN EDİYORUZ"

        Bu saldırının acısını hissetmeyen hiçbir vatandaşımız olduğu kanaatinde değilim. Bu saldırı demokrasimize yapılmış bir saldırıdır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Aldığımız kararla, Cumhurbaşkanımızla da istişarede bulunarak üç gün ulusal yas ilan etme kararı aldık. 86 vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. İki canlı bomba için kuvvetli emareler var.

        Bu tür durumlarda dayanışma içinde olacağımızı bir kez daha gösterme vaktidir. bugünlerde her türlü tahrike karşı, nefret dili kullananlara karşı birlik ve beraberliğimizi koruma günüdür.

        İntikam diline karşı sağduyuya davet ediyorum. Bugün ilan ettiğimiz yas 78 milyonun ortak hissiyatının tercümanı olduğuna inanıyorum.

        Terörü yapana göre, mağduruna göre değerlendirmeyelim. Terörü yapan suçludur, katliamı yapan insanlık düşmanıdır.

        "KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ İLE GÖRÜŞECEĞİM"

        Sayın Kılıçdaroğlu ve sayın Bahçeli ile de tekrar görüşmeyi düşünüyorum.

        Gün ortak bilinçle hareket etme günüdür. Siyasi parti liderlerine Ak Parti Genel Başkanı olarak hitap etmiyorum.

        Terör propagandasına karşı ortak tavır alalım. terör nereden gelirse gelsin insanlık suçudur. Ülkemize, milletimize, ailelere başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

        KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

        Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını doğru çağrı olarak değerlendiriyorum.

        Bu hükümet Ak Parti hükümeti değil, seçim hükümetidir.Keşke ulusal birlik hükümeti ile zorlukları göğüsleseydik. Kendisi ile görüşmeye hazırım.

        DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI

        Ortak kader dili kullanmak yerine, onca askerimiz ve polisimiz şehit edilmişken, hayatını kaybeden siviller varken saldırıyı yapanlara dair kesin veri yok iken devleti mesul göstermek yakışmaz. Bu tahriktir. Demirtaş'ın açıklamaları açık bir tahriktir.

        "HİÇBİR TERÖR OLAYININ ÜSTÜ ÖRTÜLMEMİŞTİR"

        Bu katliamı işleyen kimse gereği yapılacak. Suruç'ta da Diyarbakır'da da sorumlular yakalandı. Bizim görevimiz yakalayıp adalete teslim etmektedir. Hiçbir terör olayının üstü örtülmemiştir. Her terör olayına karşı gereken cevap verilmiştir.

        POTANSİYEL ÖRGÜTLER

        DEAŞ, PKK, MLKP, DHKP-C saldırıyı yapma potansiyeli olan örgütler. Soruşturma yürütülüyor. Arkasında hangi örgüt varsa mücadelemiz sürecek.

        SON ÜÇ GÜNDE PEK ÇOK CANLI BOMBA YAKALANDI

        Cumhuriyet tarihimizin en acı olayı. Herhangi eksiklik zaaf söz konusu ise kesinlikle zaafın giderilmesi için gereken tedbiri aldık. Son üç günde pek çok canlı bomba yakalandı.

        Art niyetli grup içine sızmış iki canlı bomba olarak orada patlamayı gerçekleştirmiş olabilirler. Detaylar incelenir.

        Fedailer üzerinden kaos çıkarılacağı yolunda istihbarat vardı. DHKP-C bağlantılı canlı bomba İstanbul'da yakalandı. Tek boyut, tek eksenli değil . Türkiye'de kaos ortamı yaratılmak isteniyor.

        "HESAP SORACAK OLAN VARSA BEN BURADAYIM"

        Demirtaş'ın açıklamaları vahim. Bizim bileğimize ne takılacağını millet bilir. Biz hukuki olarak her an hesap vermeye hazırız. Barış deyip, daha dün Diyarbakır'da hamile eşinin yanında şehit edilen polisimize karşı sesini çıkarmayanlar onlar. Hesap soracak olan varsa,ben Ankara'dayım, Türkiye'nin her yerindeyim, burdayım. Acılar üzerinden iç savaş çağrısı sorgulanacaktır. HDP'ye samimi şekilde oy veren vatandaşlarımız dahi Demirtaş'ın bu ikili dilini gerektiği şekilde cezalandıracaktır. Ben bugün siyaset yapmak istemezdim ama, bu gibi sorumsuz açıklamalarla bizi terörle mücadeleden vazgeçiremezler.

        Bu ülke hepimizin ülkesi. Bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum gün birlik günüdür. Ne olur en aykırı görüşlerde dahi olsanız birbirinizle kucaklaşın. Karanlık günler geçer, demokrasimiz yaşayacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ