Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP Ankara adaylarını belirledi

        Kurban Bayramı tatilini memleketi Antalya'da geçiren Baykal, partisi tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

        Törendeki konuşmasına vatandaşların bayramını kutlayarak başlayan Baykal, "Siyaset bir süreçtir. Bir atımlık barutu için siyaset yapanlar tavsiye ederim siyaset yapmasınlar. Siyaset bir atımlık barutla yapılacak bir iş değildir” diye konuştu.

        CHP’NiN ANKARA ADAYLARI

        CHP Genel Sekreteri Önder Sav yerel seçimlerde Ankara'da aday olacak isimleri açıkladı. Ankara ilçe belediye başkan adaylarının isimleri şöyle;

        Büyükşehir Belediye Adayı: Murat Karayalçın n Altındağ: Ümmet Buğdaycı

        Pursaklar: Nuri Akgül

        Akyurt: Ergül Er

        Kalecik: Nevzat Şahin

        Çubuk: Salih Er

        Kazan: İbrahim Özer

        Ayaş: Ali Başkaraağaç

        Beypazarı: İsa Varlı

        Çamlıdere: Hacı Mahmut Ayhan

        Mamak: Veli Gündüz Şahin

        Sincan: Şenol Ağbaba

        Polatlı: Sami Çay

        Haymana: Samim Yaşar

        Evren: Derviş Ekinci

        Bala: Ahmet Şahin

        Elmadağ: Ahmet Poyraz

        GÜNDEM ÇARŞAF AÇILIMI

        CHP’nin son dönemlerdeki çarşaf açılımı siyasi partiler arasındaki bayramlaşma törenlerine de yansıdı. AKP’ye bayram ziyaretinde bulunan CHP İzmir Milletvekili Abdurrezzak Erten, CHP’nin türban ve çarşafın siyasi simge olarak kullanılmasına karşı olduklarını söylerken AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek de CHP’nin açılımının toplumda bir yumuşamaya yol açtığını belirtti.

        AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Ankara Milletvekili Haluk Koca ve eski milletvekili Zeynep Karahan Uslu AKP Genel Merkezi’nde diğer partilerin bayramlaşmalarını kabul etti.

        AKP’ye ilk olarak Samsun Milletvekili Osman Çakır başkanlığındaki MHP heyeti geldi. MHP’nin ardından DSP Genel Başkan Yardımcısı Osman Kılıç başkanlığındaki DSP heyeti de AKP’ye bayram ziyaretinde bulundu.

        AKP’yi ziyaret eden üçüncü parti ise CHP oldu. İzmir Milletvekili Abdurrezzak Erten başkanlığındaki CHP heyeti randevuya 20 dakika gecikmeyle geldi. Bayramlaşma sırasında bir gazetecinin Erten’e “CHP’nin açılımlarının bayramdan sonra da devam edip etmeyeceğine ilişkin bir sorusu üzerine, Erten, “Biz Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi çarşaf ve türbanın siyasi simge olarak kullanılmasına karşıyız. Nihayetinde hepimizin ailesinde açık var, türbanlı var, kapalı var” diye konuştu.

        AKP Genel Başkan Yardımcısı İpek’e CHP’nin açılımlarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, “Sayın Baykal güzel bir girişimde bulundu. Tepkiler de olacaktır. İnşallah Sayın Baykal bu tepkileri göğüsleyecektir. Bu açılım toplamın genelinde bir yumuşamaya yol açtı. Gelecekte daha iyi olacaktır” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ