Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DİSK, KESK iş bırakacak

        Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel ve Eş Başkanları Ankara'daki bombalı saldırı ile ilgili son durum hakkında basın açıklaması yaptı. Polisin bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı. Ziya Gökalp caddesinin Kızılay istikametini trafiğe kapadı.

        Çankaya Belediyesi önünde gerçekleştirilen açıklamayı DİSK Genel Başkanı Kani Beko yaptı. DİSK ve KESK üyesi birçok kişi belediye binası önünde toplandı.

        Açıklama öncesi belediye binası önünde oturan vatandaşlar ara ara slogan attı. Ardından basın açıklaması için Ziya Gökalp Caddesi'nin Kızılay istikametini trafiğe kapadı. Yolun trafiğe kapatılmasıyla birlikte bölgede kısa süreli araç trafiği yaşandı. Ellerinde sendika flamaları bulunan sendika üyeleri ara ara slogan attı. Kani Beko grup adına basın açıklaması yaptı.

        Beko, Türkiye Cumhuriyetinin en büyük katliamının Ankara'da yaşanmasından dolayı Ankara Valisi, İçişleri Bakanı, Milli istihbarat şefinin utanç duyması gerektiğini söyledi. Bu sözlerin üzerine alandaki sendika üyeleri 'hükümet istifa' sloganları attı. Beko, katliamı protesto etmek için bugün ve yarın Türkiye'de grevde olduklarını söyledi.

        400 vekil alamadıkları için ülkeyi iç savaşa sürükleyenlerin katiller olduğunu kaydeden Beko, "Katiller yarattıkları terör ve dehşetin korkusuyla 1 Kasım seçimlerinden galip çıkmaya çalıştıkları için bu terör bizlere karşı uygulanmakta. Katiller aylardır akreplerle, TOMA'larla, tanklarla, toplarla ülkeyi kan gölüne çevirdiler. Amaçlarını biliyoruz. Amaçları bizi korkutmak. Bizi yıldırarak bizi sindirerek 13 yıllık zulüm dönemini sürdürmeye çalışıyorlar." dedi.

        Polisin bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı. Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı. Grubun dağılması ile Ziya Gökalp Caddesi'nin Kızılay istikameti araç trafiğine açıldı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ