Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara'daki patlamada hayatını kaybedenler Batman'da anıldı

        HDP Batman Milletvekili Adayları Ayşe Acar Başaran, Saadet Becerikli, Kadir Tunç ve Mehmet Ali Aslan'ın aralarında bulunduğu DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'in yanı sıra Batman'da bulunan STK temsilcileri Atatürk Parkı önünde bir araya gelerek, Ankara'da hayatını kaybedenler için anma etkinliği düzenledi.

        Burada konuşan HDP Batman Milletvekili Adayı Mehmet Ali Aslan, polislerin önceki gün kendilerine müdahale ettiğini ifade ederek, müdahaleyi kınadıklarını dile getirdi.

        Polislerin olaylara müdahale etme şeklinin sert olduğunun altını çizen Aslan, "O maskeli silahlı güçlerinizi de bir daha da halkımızın arasına sokmayacağız. Siz kanunu uygulamakla mükellefken, kanunu çiğniyorsunuz."diye konuştu. Halkın güvenliğini sağlayan güvenlik mensuplarının, ölü ve yaralılara rağmen coplarla ve gazlarla saldırdıklarını ifade eden Aslan, "Bu kadar da vicdansızlık, bu kadar da imansızlık olmaz. Bundan sonra Batman emniyetini de uyarıyoruz. Biz ölen kardeşlerimizin yasını tutmaya çalışırken, bunu görünür kılmaya çalışırken halkımıza suyla, biber gazıyla müdahalede bulunmanızı da şiddetle kınıyorum. Bundan sonra da sizin aleyhinizde suç duyurusunda bulunacağız. Nasıl ki 'Cumhurbaşkanınıza laf söyletmeyip, devlet büyüklerini korumak zorundayız' diyorsanız, bu halklardan aldığınız vergisiyle aldığınız maaşınızın hakkını vermek zorundasınız. Hepimizin elbiselerini o tazyikli suyla biber gazıyla kullanılamaz hale getirdiniz. Tazminat davası açacağız. Cebinizden 100 lira çıksa bir daha bu halka o saygısızlığı da yapamazsınız" ifadelerinde bulundu.

        STK temsilcileri, yapılan açıklamaların ardından bir süre oturma eylemi gerçekleştirdikten sonra dağıldı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ