Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kan davası başlamadan iki aileyi barıştırdılar

        Kaan OKTAR / SAKARYA

        Sakarya'nın Adapazarı İlçesi'nde çalıştığı stadyum inşaatında 30 Temmuz'da öldürülen Yılmaz Demir (40) ile katil zanlısı Recep Anık'ın aileleri arasında kan davası başlaması ihtimali üzerine kanaat önderleri ve aşiret büyükleri devreye girdi. Ağrı ve Bingöl'de bulunan aşiret büyükleri ile kanaat önderleri iki aile üyelerini Sakarya Erenler İlçesi'nde bulunan Güreser Kongre Salonu'nda bir araya getirdi. Barış toplantısına Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, eski CHP milletvekili ve Devlet Bakanı Cemil Erhan, eski milletvekilleri Kazım Ataoğlu, Hasan Ali Çelik ve çok sayıda davetli katıldı.

        ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI

        Bölgede oldukça saygınlığı olan ve kanaat önderi kabul edilen emekli imam Mustafa Bilici, "Unutmamalıyız ki, kardeşler kavga ederse dışarıdan gelen düşmanlar onlara saldırır, böler ve parçalar. Şimdi zaman kavga değil birlik ve barış zamanı" diye konuştu.

        Konuşmasına Ankara'da yaşanan bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başlayan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da "Birlik ve beraberliğe ihtiyaç olunan bu günlerde barışın en güzel örneğini bu iki aile veriyor. Dilerim bu barış ebediyete kadar sürer" dedi.

        Daha sonra sahneye davet edilen iki alile yeleri Kuran-ı Kerim önünde barış sözü vererek birbirleriyle kucaklaştı. Kucaklaşmanın ardından barış için dua edildikten sonra yemeğe geçildi. Yemek sonrası aileler birlikte fotoğraf çekildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ