Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 2 kadının katil zanlısı polise çifte müebbet istemi

        İsmet ACAR / HABERTÜRK

        Bursa'da bir süre birlikte yaşayıp kendisinden ayrılmak isteyen Sevda Uysal ile annesi Ayşe Şahin'i silahla vurarak öldüren polis memuru Abbas Usta için 2 kez müebbet hapis istendi. Genç kadının ölmeden önce üç kez saldırgan polisten şikayetçi olduğu ama üç kez takipsizlik kararı verildiği ortaya çıkmıştı.

        Kanlı olay, Haziran ayında Bursa'nın Ortabağlar mahallesinde yaşandı. 42 yaşındaki Sevda Uysal ile 72 yaşındaki annesi Ayşe Şahin, Sevda Uysal ile bir süre birlikte yaşayan polis memuru Abbas Usta'nın (41) silahlı saldırısına uğradı. ‘Yapma' diye yalvaran anne ile kızına 15 el ateş eden Usta, iki kadını da öldürdü. Meslektaşlarının gözaltına aldığı zanlı polis, mahkeme tarafından tutuklandı.

        ÜÇ KEZ ŞİKÂYETÇİ OLMUŞ

        Olayın ardından yapılan araştırmada Sevda Uysal'ın hem geçen yıl ocak ayında şifresi çalınarak değiştirilen facebook hesabıyla ilgili, hem de Kasım ve Aralık aylarında hakaret ve tehditte bulunduğu için Abbas Usta hakkında savcılığa başvurduğu ama üç dosya için de takipsizlik kararı verildiği ortaya çıktı.

        3.5 aydır tutuklu bulunan polis memuru Abbas Usta hakkında savcılık soruşturması tamamlandı. Abbas hakkında iki kez cinayet suçlamasıyla Bursa 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 kez müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ