Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Erdoğan, Ankara'nın başkent oluşunun yıldönümünü kutladı

        Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'nın başkent oluşunun yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladığı belirtildi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şunları dedi:

        "Bağımsızlık mücadelemizde stratejik kararların alınmasına ve Cumhuriyet'e uzanan yolda temel kurumların kuruluşuna ev sahipliği yapan Ankara, milletimizin mukadderatının şekillendiği önemli bir karargah olmuştur.

        Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli mücadelenin sevk ve idare merkezi olan Ankara'yı, zafere ulaşılmasının ardından " başkent" ilan ederek, Ankara ve Ankaralıları onurlandırmıştır.

        Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu, gelişmesi ve ilerlemesinde de önemli kararların alındığı Ankara, Cumhuriyet'le birlikte hızlı bir gelişme sürecine girmiş, bugün hepimizi gururlandıran bir marka şehir haline gelmiştir.

        Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olma onurunu layıkıyla taşıyan Ankara, sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleriyle 2023 hedeflerine ulaşılmasında da öncü rolünü sürdürecek, ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesine katkılarını devam ettirecektir.

        Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla yad ediyor, Ankara'nın başkent ilan edilişinin yıl dönümünü kutluyor, bu anlamlı günde vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ