Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Semih Yalçın Habertürk'te açıkladı

        HABERTURK.COM

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun görüşme talebini neden reddetti? MHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Habertürk'te açıkladı.

        Semih Yalçın; "Biz onların çağrılarını samimi bulmuyoruz, yoksa ülke geleceğini düşünmediğimizden değil. Doğru dürüst tedbir almak zorundasınız, iki görüşmeyle bu sıkıntıları çözemezsiniz. Tedbir doğru yerde, doğru zamanda alındığında, göstermelik toplantılardan kaçınıldığında bu ülkenin geldiği uçurumdan çekilmesi çok kolaydır" dedi. Yalçın ayrıca; "Davutoğlu çözüm süreci ile ilgili teklifimizi reddetti, 'Biz yolsuzluğu paralel devlet işi kabul ediyoruz, bu koalisyon görüşmelerinde yer almamalı' dedi. Sırf MHP'nin adını hayırcıya çıkartmak yanlış" ifadelerini kullandı.

        BAŞBAKAN DAVUTOĞLU VE KILIÇDAROĞLU'NUN GÖRÜŞME TALEBİ

        Talebini samimi bulmadık, netice alınamazdı. 1 Kasım öncesi oy devşirmeye çalışılıyor, bundan nemalanmaya çalışıyorlar. Sayın Davutoğlu bunu artık hep yapıyor. Başı sıkıştığında deklarasyon yayınlayalım diyor. Göstermelik toplantılarla terörle mücadele edilemez.

        Olası MHP iktidarında bu sorunun üstesinden gelinecek.

        ORTAK DEKLORASYON OLUR MU?

        Suruç katliamından sonra seçim yapılmamalı demiştik. Onlar bizim önerilerimizi dikkate almıyor, önemsemiyor.

        "PAZAR GÜNÜ YENİKAPI'DA MİTİNG YAPACAĞIZ"

        Pazar günü İstanbul Yenikapı'da miting yapacağız. İzmir mitingini iptal ettik ama, başka herhangi bir iptal gündeme gelmedi.

        Saray'da Cumhurbaşkanını ziyaret etmek terörü çözecekse biz gidelim. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Saray'a gitmesi hangi sorunu çözecek?

        ANKARA KATLİAMI

        Bu saldırının Başkent'te olması halk üzerinde psikolojik sorunlar yaratıyor. Sizi beyninizden, Başkentinizden vuruyorlar. Saldırının faili ile ilgili somut delillere ulaşamadılar.

        Bizim hayır, hayır dememizin nedeni budur. Terörü en üst düzeyde kınayan biziz.

        "GÖSTERMELİK TOPLANTILARDAN KAÇINILMALI"

        Biz onların çağrılarını samimi bulmuyoruz, yoksa ülke geleceğini düşünmediğimizden değil. Ülkeyi bir Ortadoğu ülkesi haline getirmeyi hedefliyor. Doğru dürüst tedbir almak zorundasınız, iki görüşmeyle bu sıkıntıları çözemezsiniz. Tedbirdoğru yerde doğru zamanda alındığında, göstermelik toplantılardan kaçınıldığında bu ülkenin geldiği uçurumdan çekilmesi çok kolaydır.

        "SIRF MHP'NİN ADINI HAYIRCIYA ÇIKARTMAK YANLIŞ"

        Biz 7 haziran'da koalisyona yok demedik. Genel Başkanımız koalisyona hazır olduğumuzu söyledi. Ama şartlarımızı göz önüne alın dedik. Yolsuzluk konusunda anlaşamıyorsanız koalisyon olmanız zor. Bunlara Sayın Davutoğlu rıza göstermedi. Davutoğlu çözüm süreci ile ilgili teklifimizi reddetti, "Bz yolsuzluğu paralel devlet işi kabul ediyoruz, bu koalisyon görüşmelerinde yer almamalı" dedi. Sırf MHP'nin adını hayırcıya çıkartmak yanlış.

        MHP ülke geleceği ile alakalı kendi şartları ile koalisyona hazır. Bir 3 ya da 4. seçim yaşanmayacaktır diye düşünüyorum.

        "BAŞKANLIK SİSTEMİ BU ÜLKEYE FAYDA SAĞLAMAZ"

        7 Haziran bu ülkede Başkanlık sisteminin kabul edilmediği anlamına gelir. Bu seçimde mevcut iktidar yine oy kaybına uğrayacaktır. 258'i bulamayacakları kanaatindeyim. Eriyen bir parti var. Böyle bir atmosferde başkanlık sistemi bu ülkeye fayda sağlamaz. Onun yerine hep beraber parlamenter sistemin aksayan yönleri ele alınmalı ve geliştirilmeli.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ