Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

        HABERTURK.COM

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,FinlandiyaCumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile ortak basın açıklaması yapı. Erdoğan Ankara'daki saldırıyla ilgili, "Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu saldırı Türkiye'ye yapılmıştır. Saldırı orada bulunan vatandaşlarımızla birlikte ülkemize yapılmıştır. Hedefi milletimizin tamamıdır" ifadelerini kullandı.

        Erdoğan saldırıda güvenlik zaafiyeti iddialarına ilişkin ise "Mutlaka bir yerlerde bir zafiyet, eksiklik vardır. Eksikler neredendir, bunların üzerine gidilecektir. Her olayda hemen istifa mekanizmasını çalıştırma yaklaşımı doğru değildir. Biz devlet yönetiyoruz ve insanız. Hepimizin hatası olabilir. Bunu söyleyenler istifa mekanizmasını bu kadar kolay yakıştırıyorlarsa, siz siyasi partiyi iktidara taşıyamıyorsanız neden istifa etmiyorsunuz" dedi.

        Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöye:

        Cumhurbaşkanı Erdoğan Finlandiya'yı ilk tanıyan ülke biziz. İşbirliğimizi daha da güçlendirilmesi için atılması gereken adımları ele aldık. Göç ve terörizm konularını ele aldık. Barış için arabuluculuk çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Finlandiya'nın AB katılım sürecimize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum.

        ANKARA'DAKİ SALDIRI

        Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu saldırı Türkiye'ye yapılmıştır. Saldırı orada bulunan vatandaşlarımızla birlikte ülkemize yapılmıştır. Hedefi milletimizin tamamıdır. Terör örgütleri karşısında çifte standart kullanan herkes teröre destek vermiştir.

        Biz ölümler arasında ayrım yapmadığımız gibi, katiller arasında da, terör örgütleri arasında da ayrım yapmıyoruz. Tüm terör örgütleri bizim nezdimizde aynı derecede cani, aynı derecede ahlaksız, aynı derecede kötüdür. Biliyoruz ki diğer terör olayları gibi, Ankara Garı'ndaki hadise de bizim için bir sınavdır, bir sınamadır. Allah'ın yardımı, güvenlik güçlerimizin çalışmaları ve milletimizin dirayetiyle, bu sınamadan da başarıyla çıkacağımıza inanıyor.

        Türkiye terör ile ilk defa karşılaşmıyor. Sadece son 40 yılın bilançosunu çıkardığımızda dahi bu gerçeği görmemiz mümkündür. Örneğin ermeniTerör örgütüasala, 1970’lerde çok sayıda eylem gerçekleştirdi. PKK’nın 1984 yılından bu yana gerçekleştirdiği saldırılardan 14 binden fazla güvenlik görevlimiz hayatını kaybetti.

        Son olarak suriye ve ırakta ortaya çıkan DAEŞ de ülkemiz sınırları içinde yaptığı çeşitlerle Türkiye’ye karşı faaliyet gösteren örgütler olarak ortaya çıktı.

        Biz terörü hangi grubu temsil ettiğine göre bakmıyoruz.

        Bizim PKK tarafından Ceylanpınar’da evlerinde uyurken evlerinde şehit edilen askerlerimiz için de. Evlerinin önünde, çarşıda, pazarda, özel araçlar içinde alçakça şehit edilen assubayımız, polisimiz için de, son 3 ay da şehit edilen, Silvan’daki ekmek almaya giderken bomba ile katledilen Fırat için de, reyhanlıda katledilen 52 vatandaşımız için de Suruç’ta canlı bomba ile hayatını kaybeden 33 vatandaşımız ve son olarak Ankara’da canlı bomba ile kaybettiğimiz 97 vatandaşımız için de aynı derecede üzücüdür.

        "DEVLET DENETLEME KURULU'NU GÖREVLENDİRDİM"

        Saldırının suriye kaynaklı olduğuna dair istihbaraklar var. DAEŞ, PKK, PYD, YPG, DHKP-C ve onun türevleri dahil tüm ihtimaller gör önünde bulunduruluyor.Bu hadise de titizlikle araştırılıyor, suçlular yakalanıp adalete teslim edilecek.Ben de bu konuda Devlet Denetleme Kurulu'u görevlendirdim.

        "DEVLET YÖNETİYORUZ VE İNSANIZ"

        Mutlaka bir yerlerde bir zafiyet, eksiklik vardır. Eksikler neredendir, bunların üzerine gidilecektir. Her olayda hemen istifa mekanizmasını çalıştırma yaklaşımı doğru değildir. Biz devlet yönetiyoruz ve insanız. Hepimizin hatası olabilir. Bunu söyleyenler istifa mekanizmasını bu kadar kolay yakıştırıyorlarsa, siz siyasi partiyi iktidara taşıyamıyorsanız neden istifa etmiyorsunuz.

        "ÜZÜNTÜLERİNİ PAYLAŞANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

        Yaşadığımız bu elim olay nedeniyle, çeşitli kanallarla üzüntülerimizi paylaşan tüm ülkelere teşekkür ediyorum.Acılarımızın bizleri birbirimize daha da yakınlaştıracağına inanıyorum.

        Değerli dostum ministodan böyle bir açıklama yapacağımın iznini almıştım, kendileri de bunu farklı bir yaklaşımla benimsediler kendilerine çok çok teşekkür ediyorum.Finlandiya terör olaylarına tamamen karşıdır. Türkiye’ye karşı bu zor zamanlarda desteğimizi göstermek istiyorum. Biz bu gerilimin çoğalmamasını önemli buluyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ