Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Vali Su: Terör örgütü PKK insanların özgürlüğünü kısıtlamaktadır

        Vali Ali İhsan Su, "Terör örgütü PKK, bazı mahallelerde hendekler kazıp, barikatlar kurarak, insanların özgürlüğünü kısıtlamaktadır" dedi.

        Şırnak'ta bir otelde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle yemekte bir araya gelen Vali Su, devletin Şırnak'ta her alanda önemli hizmetler yaptığını değinerek, terör örgütünün bu hizmetleri engellemeye çalıştığını bildirdi.

        Terör örgütü mensuplarının yaptığı saldırılara değinen Su, şöyle konuştu:

        "Terör örgütü PKK, bazı mahallelerde hendekler kazıp, barikatlar kurarak, insanların özgürlüğünü kısıtlamaktadır. Mahallede yaşanan olumsuz bir olayın en büyük ceremesini siz çekiyorsunuz. Bir yangın olsa itfaiye gidemiyor. Hasta olsa ambulans gidemiyor. Vatandaşımızın kendi aracı ile evine gitmesine bile mani oluyor."

        Su, vatandaşların desteğiyle yürütülen terörle karşı mücadelelerinin aralıksız süreceğini hatırlatarak, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, el birliğiyle Şırnak'ı daha güzel günlere taşıyacaklarını bildirdi.

        ŞEHİTLERİN ANNELERİNDEN ÖNCE İLK GÖZYAŞINI BİZ DÖKÜYORUZ

        STK temsilcileri ise terör örgütünün bölgedeki saldırı ve eylemlerinden duydukları rahatsızlıkları dile getirdi.

        Şırnak Şehit Aileleri ve Geçici Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör, bölge halkının huzur ve güvenlik istediğini ifade etti.

        Son dönemde bölgede yaşanan terör olaylardan halkın ciddi rahatsızlık duyduğunu aktaran Güngör, bu olayların bir daha yaşanmamasını dileyerek, bölgede huzur ve güvenlik istediklerini kaydetti.

        Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği Başkanı Hatice Atan da anne ve kadınların organizasyona katıldıklarını belirterek, "Bütün Türkiye bilsin ki, Şırnak'tan giden her şehit, Şırnaklı bir annenin evladıdır. Şehitlerin annelerinden önce ilk gözyaşını biz döküyoruz" ifadesini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ