Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika DSP Genel Başkanı Türker'den terör açıklaması

        Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, "Türkiye'de şu anda IŞİD'li 4 bin 500 terörist var. Bu 4 bin 500 teröristin yaklaşık 200'ü aktif terörist, 4 bin 300'e yakını IŞİD'den çıkarı olan, maaş alan ama uyuyan teröristtir" dedi.

        Türker, DSP İl Başkanlığını ziyaretinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türkiye'nin, baskı ve korku sürecinden geçtiğini iddia eden Türker, Ankara'da yaşanan facia öncesinde Suruç'taki terör saldırısı ve güvenlik güçlerinin teröristlerce şehit edilmesinin, Türkiye'de endişe ve baskıya neden olduğunu ifade etti.

        Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenleri "demokrasi şehidi" olarak gördükleri belirten Türker, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara ise acil şifalar diledi.

        TÜRKİYE'NİN PUSULASI ŞAŞIRDI

        Yaşanan terör olayının nedenine bakmadan, ardından yaşananları irdelemek gerektiğini belirten Türker, şöyle konuştu:

        "Terörün kolayca bir ortam bulmasının nedeni tartışılmalı. Bu konuda tartışma konusu daha çok iktidar partisine yönlendiriliyor. Evet iktidar partisi olan AKP'nin bu konudaki sorumluluğu, ihmali, yetersizliği gün gibi aşikar. Fakat bu yetersizliğin devam etmesinde parlamentodaki diğer üç partinin de suçu var. Ana muhalefet partisi ve diğer muhalefet partileri, Türkiye'nin şu anda milli iradeden yetki almamış bir hükümet tarafından 6 ay daha yönetilmesine neden olmuşlardır. Nisan ayından bu yana parlamentosunu toplayamayan, sorunlarını tartışamayan, halkımızın yaşadığı olumsuzlukları ele alamayan yapı, Türkiye'nin pusulasını şaşırmasına neden olmuştur."

        1 Kasım'ın ardından Türkiye'nin yeniden pusulasını bulması, yönünü tayin etmesi imkanına sahip olmadığının savunun Türker, "Gerek iktidar partisi gerek başta ana muhalefet partisi olmak üzere şu anda ayak üstü yönetim anlayışıyla Türkiye'nin geleceğini yönlendiriyorlar" dedi.

        İSTİHBARAT ÖRGÜTÜMÜZ BİLİYOR

        7 Haziran seçimleri öncesinde bir uyarı yaptığını ve bu uyarının Türkiye ile ilgili yurtdışında yazılan bir raporda da yer aldığını ifade eden Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Türkiye'de şu anda IŞİD'li 4 bin 500 terörist var. Bu 4 bin 500 teröristin yaklaşık 200'ü aktif terörist, 4 bin 300'e yakını IŞİD'den çıkarı olan, maaş alan ama uyuyan teröristtir. Bunların devreye girişi, herhangi bir organizasyon anında olacaktır. Ben inanıyorum ki bu 4 bin 500 teröristin nerede, kim olduklarını bizim istihbarat örgütümüz biliyor."

        Türkiye'de bir iktidar gücü olmadığını savunan Türker, hükümetin istifa etmesi gerektiğini öne sürdü.

        Yüksek Seçim Kurulu'na da seslenen Türker, terör olayları bahane edilerek, yayınlarda seçimin serbest, rekabet içinde, şeffaf ve eşit koşullarda yapılmasının engellendiğini iddia etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ