Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Özdağ: Gerekirse Manisa için çadırda yatacağım

        AK Parti Manisa Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Turgutlu'da TOKİ tarafından yapılan okul açılışına katıldı. Özdağ açılışta öğrencilere seslendi ve ülkenin geleceği önünde saygıyla eğildiğini söyledi. Özdağ daha sonra STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Öte yandan, Turgutu Alperen Ocakları 39 kişi ile Selçuk Özdağ'ı desteklediklerini açıkladı.

        Özdağ, yaptığı konuşmasında, "Değerli gençler ilim biliyorsunuz bize Peygamberden geçti. İlk Peygamber Hz. Adem'e bilgi verildi. Sonra kurumsallaşan bilgiyi Yunan tecelli etti. Yıllarca bunlar bilgi çağında bilgi toplumunda zirveyi yakaladılar. Sonrasında ise 700'lü yıllardan 1700'lü yıllara kadar Araplar ve Türkler zirveye ulaştılar. Ama sonrasında maalesef tekrar ilimden maruz kalmaya başladık. Batı dünyası bilgi toplumu teknoloji toplumu oldu. Biz ise bilgiye hasret kaldık. Birinci ve ikinci Cihan harbini yaşayan batı toplumu çok kısa zamanda toparlanıp yeniden dünyada zirve oldu. Değerli öğrenciler belki şimdi söyleyeceğim ismi ilk defa duyacaksınız. Profesör Doktor Fuat Sezgin, bu insan bizim atalarımızın 700'lü yıllardan 1700'lü yıllara kadar ne yaptılarsa hepsini keşfetti. 1960 yılında darbeden sonra Fuat Sezgin Almanya'ya Frankfurt'a gitti ve günde 17 saat çalışarak dünya bilim tarihini yazdı. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde bir Türk bilim adamımız Aziz Sancar Nobel ödülünü kazandı. Fuat Sezgin tek başına dünya bilim tarihini yazdı. 800 icatta bulunduğumuz tespit etti ve bununla ilgili İstanbul'da bir müze açtı. Ben buradan müdürlerimize, öğretmenlerimize sesleniyorum. İstanbul'a gittiğinizde elbette Ayasofya'yı, Sultan Ahmet'i Süleymaniye'yi görün öğrencilerinize gezdirin ama Profesör Doktor Fuat Sezgin'in bu müzesini de gezin görün. Atalarınızla gurur duyun. Biz geleneğinden kopan bir Türkiye olarak modernliği yakalamak istedik ama batı dünyası geleneğinden kopmadan modernliği yakaladı. Bugün onlar için Goethe çok önemlidir, bugün onlar için Shakespeare çok önemlidir, tarihinizden kopmayacaksınız gençler, eğer koparsanız bir süre sonra hilkat garibesi olur çıkarsınız. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları Türkiye Cumhuriyetini kurdu, bilgiye çok önem verdiler, her iktidarın faydası oldu. Son zamanlarda ise ilk defa olarak

        Cumhuriyet tarihinde Milli Savunma Bakanlığı bütçesinden daha fazlası Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine ayrıldı. Bilgi toplumu bir Türkiye için adım atmak mecburiyetindeyiz. Şimdiye kadar bizim değerli gençlerimizi beyin göçü halinde alıp götürdüler. Bizim gençlerimizi Amerika'da İngiltere'de değerlendirdiler. Ama şimdi biz diyoruz ki gelin gençler Celal Bayar'da okuyun, ODTÜ'de okuyun, Bilkent'te okuyun. Türkiye'de 194 üniversite var bu üniversiteler sizleri bekliyor. Gençler size ihtiyacımız var." ifadelerine yer verdi.

        ÖZDAĞ, STK'LARLA VE MUHTARLARLA BULUŞTU

        Özdağ, Turgutlu programının ikinci ayağında Turgutlu'daki Sivil Toplum Kuruluşları ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Selçuk Özdağ, Manisa için çok çalıştıklarını barajları, okulları, hastaneleri kente kazandırdıklarını dile getirdi. Özdağ, "Kurulduğumuzdan bu yana 9 seçim kazandık ve tek başımıza iktidar olduk. 10'uncu seçimi de kazandık ama yüzde 41 oyla tek başına iktidar olamadık. Biz ülkemize ve halkımıza hizmet için varız ve bunu böyle de yapıyoruz. Manisa'nın her karesine hizmet gelmesi adına büyük mücadele içerisindeyiz. Biz santraller kuralım, elektriğimizi ve enerjimizi kendimiz üretelim yani artık dışa bağımlı olmayalım dedikçe CHP'li vekiller hep bir engel koydular. Avrupa kendi enerjisi üretti, bizde hidroelektrik, nükleer santraller kuralım ve enerjimizi üretelim diyoruz onlar doğayı katlediyorsunuz diyorlar. Avrupa bunu yapınca doğayı katletmiyor da biz mi katlediyoruz. Sonra dedik ki havadan yani rüzgardan enerji üretelim yine CHP zihniyeti karşı çıkıyor, neymiş efendim kuş göç yollarına zarar verirmiş. Ben bunlara kuş beyinli diyeceğim ama ayıp olacak. Avrupa ve dünya ülkeleri bu sistemleri kullanıyor ses seda yok ama kabuğunu kırmak isteyen Türkiye bunları yapacak, CHP tekere çomak sokuyor. CHP böyleyken MHP bizi HDP ile dirsek teması fotoğrafı verdirme planları kurdu. Koalisyona hayır diye diye HDP'li bakanları seçim kabinesine soktular ve diyeceklerdi ki bakın AK Parti ile HDP kol kola ama unuttukları bir şey vardı o da Allah'ın hesabı. Tuğrul Türkeş geldi kabineye girdi ve MHP'nin hesaplarını bozdu. Ben hayatım boyunca çok çalıştım ve Allah bana yardım etti. Siyasi düşüncelerim nedeniyle hapis yattım ama yine doğru bildiğim yoldan sapmadım. Vatanı olanın bahtı, çok çalışanın tahtı olur derler bende çok çalıştım ve bugünlere geldim. Milletvekilliğim boyunca Manisa için çalıştım, şimdi genel başkan yardımcısı oldum yine çok çalışacağım. Gerekirse Manisa için çadırda yatacağım ama hizmetleri buraya yapmak ve yaptırmak için gece gündüz mesai harcayacağım. Manisa'da son 60 yılın en büyük don olayı yaşandı. Yine milletvekili arkadaşlarımla çalışarak her şeyi yaptık. Afet fonundan 35 milyon ve TARSİM'den 240 milyon TL ödeme yaptık. Okullarımızda üzüm dağıtımları devam ediyor. Zeytin ve zeytinyağı OSB'leri kurduk. Madencilik faaliyetlerine devam edeceğiz, istihdam konusunda önemli projelerimiz var" şeklinde konuştu.

        TURGUTLU ALPEREN OCAKLARI, ÖZDAĞ'I DESTEKLEDİKLERİNİ AÇIKLADI

        Turgutlu Alperen Ocakları eski başkanı Remzullah Tok ve beraberindeki 39 kişi, 1 Kasım seçimlerinde Selçuk Özdağ'ı desteklediklerini açıkladı. Özdağ'ı sonuna kadar destekleyeceklerini ifade eden Alperenler, Büyük Birlik Partisinin paralel yapıya hizmet ettiğini dile getirdi. Tok yaptığı açıklamada;" Fethullah Gülen en büyük Alperen'dir açıklaması geldi ancak bunla ilgili kimse bir tepki göstermedi. Büyük Birlik Partisi artık paralel yapıya hizmet etmekte ve bunu bütün toplum biliyor. Biz bugün eskimeyen ülkücü, eskitilmek istenen fakat her zaman dik durmuş bir ismin yanındayız. Bugün AK Parti'de bulunan ve partileri amaçtan çok araç gibi gören Selçuk başkanımızın yanındayız. Destici ne kadar Ülkücüyse, IŞİD de o kadar Müslümandır. Biz 39 kişiyiz, bunu dile getirmemdeki amaç Kürşad 40'nci yiğidi arıyor ve Manisa,Türkiye'de bir Kürşad aranıyor ise o da reisimiz, ağebeyimiz, can başkanımız Selçuk Özdağ'dır. Allah'ın inananların yardımcısı olsun" dedi.

        Selçuk Özdağ da katılımdan dolayı teşekkür ederek, "Daha önce Manisa merkezde ve İstanbul Kağıthane'de Alperenler bizleri destekleme kararı almıştı. Arkadaşlarımız Türkiye'nin içerisinde bulunduğu durumu gayet iyi biliyorlar. 7 Haziran seçimleri öncesi ne kadar illegal örgüt varsa ne kadar kominist, marjinal partiler varsa bunlar HDP'yi destekleme kararı almışlardı. Hedef HDP'yi barajın üzerine çıkarmak değil AK Parti'yi tek başına iktidar yaptırmamaktı. Şimdi Saadet Partisi'nden, Büyük Birlik'ten, MHP'den, Müslüman Kürtler, demokrat Kürtler, yerli ve milli solcular, sosyal demokratlar AK Parti'yi iktidar yapmak için yola çıktılar. Sebebi belli, yerli ve milli kadrolar iktidar olsun diyerek bizleri destekliyorlar. Şimdi ne kadar yerli ve milli unsur varsa yerli ve milli sosyal demokrat varsa, yerli sosyalistler, yerli komünistler varsa, ne kadar Türkiye'de Kemal Tahir'ler, Cemil Meriç'ler varsa onları da AK Parti'ye davet ediyorum. Müslüman Kürtler gelin HDP'ye değil, gelin AK Parti'ye oy verin, sizler AK Parti'ye oy verdiğinizde medeniyet güneşi gibi doğarsınız. Çünkü HDP, Kur'an-ı Kerim dersinden rahatsız olan bir parti. AK Parti iktidara en yakın partidir, Anketlerde iktidar şafağımız sökmüştür" ifadelerini kullandı.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ