Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Metropollerde terör paranoyası yaşanıyor

        Deniz ÇİÇEK / GAZETE HABERTÜRK

        Başkent’te geçen cumartesi günü ‘Barış Mitingi’ öncesi Ankara Garı’nın önünde yaşanan kanlı saldırının ardından Ankara halkının psikolojisi, önceki gün çekilen bir fotoğraf karesine, söze yer bırakmayacak biçimde yansıdı. Batıkent-Sincan yönüne giden metroda, önceki akşam saat 18.00 sıralarında Batıkent-Batı merkezi durağı arasında bir genç kızın, yanındaki vatandaştan şüphelener ek “Bomba var!” diye bağırınca büyük panik yaşandı.

        METRONUN KAPISINA YÜKLENDILER

        Vatandaşlar, bir anda giden metronun kapılarına yüklendi ve izdihama neden oldu. Bu sırada bazı vatandaşların ezilme tehlikesi geçirdiği öğrenildi. Yaşanan panik üzerine metro acilen durduruldu ve kapıları açılarak boşaltıldı. İki istasyon arasında metrodan inen vatandaşlar, rayların üzerinde yürümeye başladı. Yerden 15 metre yüksekte yaklaşık 100 metre yürüyen vatandaşlar, tek sıra halinde ilerledi. EGO yetkilileri, trenin teknik nedenlerle durdurulduğunu, vatandaşların bunu bomba ihbarı olarak algılayarak panik yaptığını ileri sürdü.

        Ankara’da yaşanan terör saldırısı sonrası vatandaşlar alışveriş merkezlerinde (AVM) güvenlik kaygısıyla daha az bulunmaya başladı. AVM’lerde dükkânı bulunan esnaftan bazıları, saldırıdan sonra işlerinin büyük ölçüde azaldığını söyledi. Esnaf, müşterilerin alışveriş yaptıktan sonra hızla AVM’leri terk ettiğini gördüklerini belirterek, “İnsanlar, artık AVM’de zaman geçirmek istemiyor. İhtiyacını karşıladıktan hemen sonra uzaklaşıyor” diye konuştu.

        Kent içi ulaşım için metro kullanan vatandaşlarsa, tedirgin olmalarına karşın metroyu mecburen kullandıklarını dile getirdi. Vatandaşlar, metrolarda güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi.

        GARDA ŞÜPHELİ PAKET

        Terör saldırısına sahne olan Ankara Garı’nın yakınlarındaysa dün öğle saatlerinde bir patlama meydana geldi. 99 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından polisin adeta kuş uçurtmadığı bölgede, bomba şüphesiyle bir paket imha edildi. Patlama sonrası bölgede kısa süreli panik yaşandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ