Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gülhan öğretmenin hayali anne olmakmış

        Ferdi DURDU / Erdoğan CANKUŞ / GAZETE HABERTÜRK

        Ankara’daki bombalı saldırılarda makinist eşi Yılmaz Elmascan’la hayatını kaybeden Gülhan Elmascan (25), Adana’da rehber öğretmen olarak görev yaptığı Celalettin Sayhan İlkokulu’nda gözyaşları içinde anıldı. Eğitim-Sen Adana Şubesi tarafından düzenlenen anma etkinliğinde patlamanın meydana geldiği saat 10.04’te saygı duruşunda bulunuldu. Gülhan öğretmenin öğretmenler odasına posteri asıldı karanfil bırakıldı.

        Meslektaşı Esma Duman, “Giderken o kadar çok sevinmişti ki ‘Ben barış eylemine gidebileceğim’ diye. Tabutu yakıştıramadım sana. Bir de bana söylediğin son sözü utanarak hatırladım. Yılmaz’la çocuk yapmayı düşünüyordunuz. Sen öldün ve 3 gündür ben bebeklerimi ağlayarak emziriyorum. 3 gündür ben de bebeklerim de huzursuz” dedi.

        ERCAN ADSIZ ANILDI

        Patlama kurbanlarından Çanakkale EMEP İl Başkanı Ercan Adsız da anıldı. İskele Meydanı’nda toplanan grup, parti binasına yürüyüp karanfil bıraktı. Patlama kurbanlarından Sezen Vurmaz, çalıştığı Malatya Vergi Dairesi önünde, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) eski Malatya Şubesi Başkanı Kasım Otur Malatya Garı önünde anıldı.

        GÜVERCİN UÇURDULAR

        Tekirdağ’da STK temsilcileri terör olayını kınamak için beyaz balon bırakıp, güvercin uçurarak oturma eylemi yaptı. Muğla’nın Fethiye İlçesi’ndeki anma etkinliğine katılanlar, ölenlerin isimlerinin bulunduğu listenin önündeki kanlı afişin üzerine karanfil bıraktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ