Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mersin'de AK Parti'li Seyit Duru darbedildi

        Mersin'in Erdemli ilçesinde AK Parti Gençlik Kolları üyesi bir kişi, MHP'li olduğu iddia edilen bazı kişilerce darbedildi; olay anı, bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerasınca kaydedildi.

        Kamera kayıtlarına göre, Erdemli Gençlik Kolları üyesi Seyit Duru ve 2 arkadaşı, dün araçlarıyla ilçe merkezindeki bir akaryakıt istasyonuna geliyor. Arkadan gelen araçlardan inen ve MHP'li olduğu iddia edilen bazı kişiler, Duru'yu darbediyor.

        Bir süre sonra çevredekilerin ara girmesiyle olay yatıştırılıyor.

        "ŞÜPHELİLERİN YARGIYA TESLİM EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ"

        AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün MHP konvoyunun geçtiği güzergahta araç içinde oturan 3 gence sözlü sataşmada bulunulduğunu öne sürerek, gençlerden birinin de "Recep Tayyip Erdoğan-Bir Liderin Doğuşu" adlı kitabı konvoya gösterdiğini söyledi.

        Daha sonra gençlerin gruptan kaçarak akaryakıt istasyonuna sığındığını anlatan Taşpınar, istasyona gelen kişilerce Duru'nun darbedildiğini belirtti.

        Taşpınar, "Adli bir işleme gerek kalmadan şüphelilerin MHP'li yöneticiler tarafından yargıya teslim edilmesini ve başta arkadaşlarımız olmak üzere bizlerden özür dilenmesini bekliyoruz" dedi.

        İsmail Taşpınar, darbedilen Duru'yu tedavi gördüğü Erdemli Devlet Hastanesi'nde ziyaret ettiğini söyledi.

        "ORADA OLUMSUZ BİR HADİSE VARDI"

        MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise Mersin Büyükşehir Belediyesinin Erdemli'deki açılış programlarına katılmak üzere konvoyla seyir halinde oldukları sırada bir araçtan "resim gösterilmesi ve el kol hareketi yapılması" sonucu tartışma çıktığını öne sürdü.

        Aracından inerek akaryakıt istasyonuna gittiğini ve tarafları ayırmaya çalıştığını aktaran Şimşek, şöyle konuştu:

        "Orada bir olumsuz hadise oldu. Şikayetçi olmuşlar. Bizim Silifke'deki programımızdan dönüşte Limonlu Mahallesi'nde konvoyumuzun önü jandarma tarafından kesildi. Komutanlara 'Karar varsa gerekçe onu gösterin' dedik. 'Savcıdan, validen talimat geldi' şeklinde konuşmalar oldu. Bir olay yaşanmışsa, bir suçlu varsa elbette prosedür işletilir ancak içinde genel başkan yardımcısı ve milletvekillerinin olduğu konvoyun önünün kesilmesi doğru değil."

        Şimşek, "Darbedenlerin kendisinin koruması olduğu" iddiasıyla ilgili de "Ben koruma taşımıyorum, korumam yok. Aracımdan inen arkadaşlarla gidip ayırmak için müdahale ettik" dedi.

        Baki Şimşek, Duru'yu darbettiği öne sürülen kişiler için gerekli yasal prosedürün işleyeceğini sözlerine ekledi.

        "VÜCUDUMDA AĞIR AĞRILAR VAR"

        Darbedilen Seyit Duru ise hastanede basın mensuplarına yaptığı açıklamada, okuduğu kitap nedeniyle diğer grubun kendilerine sataştığını iddia ederek, "Ben ve arkadaşlarım kesinlikle onlara herhangi bir söz söylemedik" dedi.

        Olay sonrası şikayetçi olduğunu belirten Duru, "Beni hastaneye jandarma getirdi. Doktorlar 24 saat müşahede altında tutmak için hastaneye yatırdı. Başımdan, gözümden ve göğsümden darbe aldım. Bu, kamera görüntüsünde de var. Kısmen görme kaybı yaşadım, beyin travması denildi. Çok tekme yediğimden dolayı vücudumda ağır ağrılar var. Bazı tetkikler yapıldı, sonuçlarını bekliyoruz" diye konuştu.

        Bu arada, Mersin Valiliği yetkilileri de bazı basın yayın organlarında yer alan "MHP konvoyu Vali talimatıyla durduruldu" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, darp iddiasıyla yapılan şikayet üzerine konvoyun jandarma tarafından durdurulduğunu, konuyla ilgili Vali Özdemir Çakacak'ın herhangi bir talimatının söz konusu olmadığını bildirdi.​

        Limonlu Mahallesi'nde durdurulan ve görüşmelerin ardından yoluna devam eden konvoyda, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin milletvekilleri Baki Şimşek ve Ali Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve İl Başkanı Sebahattin Kılıç'ın da bulunduğu öğrenildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ