Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Memur Sen Genel Başkanı: Bu ülkenin bundan sonra koalisyonlu hükümet görme şansı yok

        Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bu ülkede yerli motor üretme iradesi ortaya konulduğunda 'Çakma Cadillac' diyenlerin kendisinin çakma olduğunun altını çiziyorum" dedi.

        Memur- Sen Tokat Şubesi tarafından düzenlenen "Büyük Türkiye, Tokat Buluşması" sendika üyelerinin yoğun katılımı ile İşeri Petrol tesislerinde yapıldı. Programda konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, toplu sözleşmenin herkese kazandırdığını söyledi. Sadece Memur-Sen üyelerine değil, Kamu-Sen üyeleri de, KESK üyelerinin de kazandığını ifade eden Yalçın, "Kamu görevlileri emeklileri de kazandı dediğimde 'masadan ve sahadan Kamu-Sen ve KESK'i sildik' dediğimiz de İsmail Koncuk'un 'Ali Yalçın çizmeyi aşıyorsun' diye karşılık verdiğini sizler okudunuz ve gördünüz. Ben buradan ifade ediyorum sendikacılık sınırları ve sinirleri zorlama sanatıdır. Sendikacılık hakkını bilme, hakkını alma, haddini de bilme sanatıdır. Sendikacılık çizmeyi aşma sanatıdır sayın Koncuk" diye konuştu.

        BU ÜLKENİN BUNDAN SONRA KOALİSYONLU HÜKÜMET GÖRME ŞANSI YOK

        Türkiye'nin bundan sonra güçsüz bir ülke olma şansı olmadığını belirten Yalçın, "Bu ülkenin bundan sonra koalisyonlu hükümet görme şansı yok. Görürse kaybeder bu ülke. Bundan sonra bu ülkenin istikrarı devam etmeli çünkü fincancı katırları ürkütüldü" şeklinde konuştu.

        Yalçın, sözlerine şöyle devam etti:

        "'Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz' deyip van minut (one munite) çeken bir Türkiye var. Öyleyse bu ülkenin bir daha güçsüz olma şansı yok. Ütülürsünüz, yutulursunuz. 7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan durum koalisyon belirtisi yüz yıllık planlarının ertelenmesi ve gerçekleşmemesi üzerine umudunu yitirenlerin yeniden umudunun yeşerdiği bir sürece dönüştü. Suruç'ta toplum mühendisliği içeren bir hadise ile 32 gencin hayatına kast edenlerin, milletin aklı ile dalga geçenlerin şimdi Diyarbakır'da seçim öncesi seçime ayarlı bomba ile mühendislik yapanların 1 Kasım'a doğru girerken Ankara'daki organizasyonda bir araya gelenlerin arasına bomba koyarak yüze yakın insanın hayatını kaybetmesine vesile oldukları, aynı oyunu tekrar tekrar sahneye koydukları ve milleti de aptal yerine koydukları bir sürecin içerisinden geçiyoruz. Onun için yapılan mühendisliği görmek lazım, fark etmek lazım. Her zaman aynı şeyin tutmadığını bilmek lazım, bildirmek lazım."

        ÇAKMA CADİLLAC' DİYENLERİN KENDİSİNİN ÇAKMA OLDUĞUNUN ALTINI ÇİZİYORUM

        Yalçın, Türkiye'nin yerli üretim otomobil çalışmalarıyla ilgili gelişmelere değinerek, "Dün Erbakan'ı hedef alanların bugün Erdoğan'ı hedef aldığının altını çiziyor, bu ülkenin kalkınma sürecine bu ülke yürek katanlara çelme takmaya çalışanların olduğunu görmenin üzüntüsünü yaşıyorum. 'Mesele Türkiye'nin şeftali yerine motor üretmesiydi' diyen rahmetli Erbakan hocanın bıraktığı geleneği devam ettirmeye çalışıp bu ülkede yerli motor üretme iradesi ortaya konulduğunda 'Çakma Cadillac' diyenlerin kendisinin çakma olduğunun altını çiziyorum. Cesareti kırmaya çalışanların yürüyüşü durdurmaya çalışanların yüreklerinin satılmış olduğunu gördüğümüzü ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.

        Programa AK Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti Tokat Milletvekili Adayları Zeyid Aslan, Yusuf Beyazıt, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, Memur Sen Tokat Şubesi Başkanı Suat Mantar, sendika şube başkanları ve üyeleri katıldı.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ