Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Uykusu kaçan öğrenci karekök ve fotosentez öğrenecek

        GAZETE HABERTÜRK

        Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, FATİH Projesi’nin içerik bileşeni olarak 2012’de yayın hayatına başlayan ‘Eğitim Bilişim Ağı’nın (EBA) en büyük eğitim portalı olduğunu söyleyerek, “Dünyanın herhangi bir yerinde şöyle bir dershane yok. Yani ‘Gece beni uyku tutmadı, saat olmuş gecenin 01.00’i, şu fotosentezi anlatır mısın hocam?’ diye, gideceğiniz bir yer yok. Gel EBA’ya, gecenin 01.00’inde de olsa sana fotosentezi de anlatalım, karekökü de anlatalım, Thales teoremini de anlatalım. Hangi dersten, neye ihtiyacın varsa 24 saat EBA’da var” dedi.

        “Türkiye’de dershane garabetinin yaşandığını” ifade eden Avcı, “Artık çığrından da çıkmıştı. Ciddi bir soygun alanı da oluşmuştu” difadesini kullandı. Öğrencilerin EBA sistemiyle ne ders kitabına ne de takviye kursuna ihtiyacı kalmadığını dile getiren Avcı, bu sistemden 24 saat internet aracılığıyla öğrencilerin yararlanabileceğini vurguladı.

        Avcı, şöyle konuştu: “EBA’da 150 binin üzerinde yardımcı ders materyali var. Bütün ders ve yardımcı kitapları yükledik. Her derste ve konuda, ders anlatımları var. Çocuk o gün okula gidemedi, dersi kaçırdı. O gün derste ‘fotosentez’ konusu işlendi. ‘EBA fotosentez’ diye girdiği zaman en az 5 tane fotosentezi anlatan ders görecek. Sınıfta gibi, videodan dersini izleyecek. 20 binin üzerinde de test var, şimdi 40 bin daha ekliyoruz. Hangi dersten, neye ihtiyacın varsa 24 saat EBA’da var.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ