Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ‘Kalbi temiz kuzum sadece barış istiyordu’

        Ferdi DURDU / HABERTÜRK

        Ankara’da geçen hafta yaşanan terör saldırısında yaralanıp önceki gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden beden eğitimi öğretmeni Ata Önder Atabay (34), Malatya’nın Hekimhan İlçesi’nde düzenlenen törenle toprağa verildi.

        Köprülü Mehmet Paşa Camii’ne kadar tabutu omuzlarda taşınan genç öğretmenin cenaze töreninde annesi Halime, babası İhsan, eşi Duru Atabay ile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Tabutu, Eğitim-Sen ve Beşiktaş bayrağına sarılan Atabay’ı eşi, kocasını tuttuğu Beşiktaş’ın eşofmanıyla uğurladı.

        ‘YETER, ANALAR AĞLAMASIN’

        Oğlunun tabutuna sarılan ve resmini öpen anne Halime Atabay, “Ben insan gibi insan yetiştirdim. Kalbi temiz kuzum. Yaktılar bizi yaktılar. Benim ciğerimi yaktılar. Ciğerleri yansın, evlatlarından bulsun, acı nasıl olur hissetsinler. Bu kelimemi yayınlayın. Bütün insanları yaktılar. Suçları neydi? Barış istiyordu çocuklar. Barış istediler, başka bir şey istemediler. Oy anan öleydi kuzum” diye ağıt yaktı.

        Acılı anne Atabay, şunları söyledi: “Yeter artık yeter, analar ağlamasın. Yaktılar anaları. Ben ne zorluklarla yetiştirdim. 7 sene KPSS’de hakkını çaldılar. Kuzum 99 puan aldı ama çaldılar. Atanamadı ama direndi. Atandı ama çabuk avladılar kuzumu.”

        Atabay’ın cenazesi, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze namazına CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Sezgin Tanrıkulu ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ