Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Gürcan: Terör örgütünün tek taraflı sözde ateşkes kararları onları kurtarmayacaktır

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, "Terör örgütünün tek taraflı sözde ateşkes kararları da onları kurtarmayacaktır. Bunun hesabı elbette sorulacaktır" dedi.

        Gürcan, bir otelde düzenlenen AK Parti Isparta Teşkilat toplantısında yaptığı konuşmada, baba ocağı Isparta'da olmaktan mutluluk duyduğunu bildirdi. Dün Dağlıca'da 4 askerin şehit olduğu haberini aldıklarını hatırlatan Gürcan, vatan ve mukaddesat uğruna hayatını kaybeden tüm şehitleri rahmetle andıklarını belirtti.

        Bakan Gürcan, ateşin düştüğü yeri yaktığını ancak bu ateşin herkesin yüreğini yaktığına işaret ederek, "Onların geride bıraktıkları emanetimizdir. Son nefesimize kadar emanetlerine sahip çıktık, sahip çıkmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

        Devletin terörle mücadelede kararlılığını bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Gürcan, "Terör örgütünün tek taraflı sözde ateşkes kararları da onları kurtarmayacaktır. Bunun hesabı elbette sorulacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bunu istismar edenlerle de anladıkları dilden konuşmaya, onlarla mücadeleye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle 'Silahlar gömülüp, üstüne beton dökülüp, ülkemizde tek bir terörist kalmayıncaya kadar' bu mücadele devam edecektir" ifadesini kullandı.

        BU DAVA KÖKLÜ BİR DAVADIR

        Bakan Gürcan, Türkiye'nin son 13 yılda siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda yaşadığı gelişmeleri birlikte gözlemlediklerine işaret ederek, toplum refahını arttıran, kardeşlik duygusunu pekiştiren, ekonomide inanılmaz atılımlar ortaya koyan, 100-150 yıllık devasa projeleri tamamlayan güçlü bir kararlı siyasi irade olduğunu belirtti.

        İçinden geçilen zamanın önemli ve tarihi bir süreç olduğuna dikkati çeken Gürcan, şöyle devam etti:

        "Bu dava köklü bir davadır. Zorluklara katlanmayı, özveriyi, paylaşmayı gerektirir. Türkiye bugün 2 milyon muhacire ev sahipliği yapıyor. Bu aziz millete, mazluma sahip çıkan, Müslüman kardeşine kol kanat geren Türkiye'ye hainlik edenler, kendi kin ve nefret denizlerinde boğulacaklar. Türkiye nice ihtilal gördü, nice darbeler gördü, nice olağanüstü olaylar gördü. Ama bu bütün olağanüstü dönemlerin, bütün zor dönemleri sandık ortaya geldiğinde millet sandıktaki kararıyla ters düz etti. Milletimizin demokrasiye inancı, siyasi feraseti tüm oyunları bozdu. Türkiye'nin kalkınmasını, büyümesini, demokratik gelişmesini, zenginleşmesinin ve dünyanın lider ülke olmasını sağlayabilecek, azim ve kararlılık hiç şüphesiz dimdik ayaktadır."

        YENİ TÜRKİYE BU DERİN UYKUDAN UYANIŞIN BAŞLANGICIDIR

        Gürcan, Türkiye'nin kullandığı en önemli güçlerden birisinin de kadın enerjisi olduğunu vurgulayarak, iş, siyaset ve bilim hayatında kadın varlığı arttıkça mevcut potansiyelin de artacağını bildirdi.

        Türk milletinin 150 yıllık derin uykundan uyandığını belirten Gürcan, "Yeni Türkiye, bu derin uykudan uyanışın bir başlangıcıdır. Demokrasi, hukuk ve sağlam irade ile tüm engelleri aşacak yolumuza devam edeceğiz. Anadolu geçmişte olduğu gibi gelecekte de kardeşliğin, birlik ve beraberliğimizin tek adresi olacaktır" dedi.

        Bakan Gürcan, daha sonra şehit çocuklarına diz üstü bilgisayar dağıtım törenine katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ