Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kamalak: CHP 'Bizim vaatlerimizi çalmışlar' diyor. Oysa CHP bizden kopyalamıştır

        Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Bu seçim tarihi bir seçimdir. Çünkü İslam coğrafyası tarihte hiç olmadığı kadar kan ve gözyaşına boğulmuş, işgal, iç çatışma ve kaosun içine sürüklenmiş durumda" dedi.

        Kamalak, Saadet Partisi'nin Umur Mumcu Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir ilki yaşadığını, ilk defa Cumhuriyet tarihinde seçim sonucunda hükümetin kurulamadığını söyledi.

        Kısa bir süre önce seçimden çıkılmasına rağmen bugünkü meclisten bir hükümetin çıkmadığına değinen Kamalak, şunları kaydetti:

        "Kurulamaz da çünkü Saadetsiz bir meclisten bu ülkeye hayır gelmez, gelmemiştir de nitekim. Bu yüzden her seçim önemlidir diyoruz. Ancak bu önümüzdeki seçim çok daha önemlidir. Bu seçim tarihi bir seçimdir. Çünkü İslam coğrafyası tarihte hiç olmadığı kadar kan ve gözyaşına boğulmuş, işgal, iç çatışma ve kaosun içine sürüklenmiş durumda. Son kalemiz, limanımız Türkiyemiz bile acemi tayfalar yüzünden kan ağlıyor bugün. Her gün üç beş şehidimiz var. Dün Şırnak ve Cizre'deydim. Devlet, 'Gitme, güvenliğini sağlayamam, can güvenliğini sağlayamayız' dedi. Ben 'Güvenlik istemiyorum, burası benim ülkem' dedim ve ancak imzayla oraya gidebildim."

        Kamalak, CHP'nin AK Parti'yi ve diğer partileri kendisinin seçim vaatlerini kopyalamakla suçlamasının kabul edilemez olduğunu belirterek, şunları söyledi:

        "CHP 'Bizim vaatlerimizi çalmışlar' diyor. Oysa CHP bizden kopyalamıştır. Emin olun kopyacı başıdır. Ne diyor CHP, 'Emeklilere 2 maaş vereceğim', ne zaman söylüyor bunu 2015 yılında. Halbuki biz 16 yıl önce 1999 yılında bunun için meclise kanun teklif ettik. Bu kanun teklifinde 'Memur, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yılda 2 defa bayram ikramiyesi adıyla birer maaş tutarı ödeme yapılmasına dair kanun teklifimiz ilişkide sunulmuştur' diyor. 26 Şubat 1999 tarihinde vaat bizim, şimdi bunlar bu teklifi kopyalamış, başkalarını suçluyor. Sadece bu kadar mı? Biz yıllardır 'Yaşanabilir bir Türkiye' diyoruz. CHP çıkmış kopyalamış 'Yaşanacak bir Türkiye' diyor aman ne güzel buluş. Sevgili kardeşlerim sizlere soruyorum hiç orijiniyle sahtesi bir olur mu, hiç gerçeğiyle kopyası bir olur mu? Elbette olmaz. Sadece bu örnekler bile bizimle ötekiler arasındaki farkı anlamak için yeter."

        "Ülkemizin geleceği için, evlatlarımızın geleceği için 1 Kasım'da vicdanımızın sesini dinleyerek yüreğimizin sesini dinleyerek oy vermek mecburiyetindeyiz" diyen Kamalak, "Vicdanımızın, yüreğimizin sesini dinlediğimizde emin olun bütün uzuvlarınız istisnasız 'Saadet' diyecektir. Ben aziz milletimize güveniyor ve ona inanıyorum" ifadesini kullandı.

        Gerçek Milli Görüşçünün oy vereceği tek yerin Saadet Partisi olduğunu savunan Kamalak, "Ben de milli görüşçüyüm ama' diyenlere gelince, Erbakan Hocamız geçmişte bu günleri görür gibi çok güzel söylemiştir. 'Milli Görüş'ün tek temsilcisi Saadet Partisi'dir, diğerlerinin yaptığı ancak palyaçoluktur' sözlerini hatırlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

        "Bu aziz milletimiz karanlığa oy vermez, vermemesi lazım" diyen Kamalak, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Ülkenin hali ortada. Bizzat iktidar yetkilileri söylüyor. 'Sivas'ın doğusuna gidemiyorsunuz' diyor. 'Falan yerde seçim güvenliği yoktur' diyor. Allah'ın izniyle ülkeyi sükuna, huzura biz kavuştururuz. 11 ay iktidarda kaldık bir tek şehit haberi geldi mi hayır. Gönüllerdeki yaraları inşallah biz tedavi edeceğiz."

        Mitingde Saadet Partisi'nin milletvekili adayları tanıtıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ