Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Tunceli şehitleri memleketlerine uğurlandı

        Tunceli-Erzincan karayolunun güvenliği için bölgede başlatılan operasyon sırasında, yolun 35. kilometresine döşenen bombanın patlaması sonucu şehit olan iki asker için Elazığ'da resmi tören düzenlendi.

        Tunceli-Pülümür karayolunda yol kontrolü yapan askerlerin geçişi sırasında, teröristlerce önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Şimşek ve Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Onur Sönmez şehit oldu. Şehitler için Elazığ Havalimanı'nda tören düzenlendi.

        Törene Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ İl Jandarma Alay Komutanı İlker Temel, Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek, askeri yetkililer ve şehit yakınları katıldılar.

        Tören sırasında şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehit yakınlarını görevliler teskin etmeye çalıştı. Tunceli'den gelen şehitlerin silah arkadaşları da şehit yakınlarına sarılarak gözyaşları döktü.

        Törende konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, "Tunceli-Pülümür karayolunda bölücü terör örgütüne yapılan askeri operasyonda bölgeye giden askeri unsurlarımızın geçişi sırasında önceden yola döşenen bombanın patlatılması neticesinde iki kahraman askerimiz Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Onur Sönmez ile Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Şimşek şehit olmuştur. Şehit kardeşlerimize Allah'tan rahmet kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize metanet ve başsağlığı dilerim. Aynı olayda yaralanan Topçu Uzman Çavuş Mustafa Türkmen ve Piyade Uzman Çavuş Hayrullah Çakmak kardeşimize Allah'tan acil şifalar dilerim. Bugün ülkemizin birliği ve bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği uğruna canını feda eden kıymetli şehitlerimizi ebediye yolculuklarına uğurlamak onlara karşı son görevimizi yerine getirmek için burada bulunuyoruz. Milletimizin birlik ve beraberliğine ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz diken vatan hainleri bilsinler ki bizler olduğumuz müddetçe sinsi emellerine asla ulaşamayacaklardır" dedi.

        İl Müftüsü Peyami Güngör'ün yaptığı duanın ardından şehitler, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçak ile memleketlerine gönderildi. Şehit Onur Sönmez Kayseri'de, Şehit Mehmet Şimşek ise Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde toprağa verilecek.

        (CİHAN)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ