Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Türker: 3 parti, AK Parti'yle koalisyon kurmayı hayal ediyor

        Masum Türker, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Başkan Ahmet Ünal tarafından karşılanan Türker, yeni cemiyet binasını gezerek bilgi aldı. Bina bahçesinde bir süre gazetecilerle sohbet eden Türker, daha sonra basın toplantısı düzenleyerek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

        7 Haziran seçimlerinden önce yine Mersin'e geldiğini, o tarihte de gazetecilere yaptığı açıklama da hemen seçimin arkasından bir seçim daha olacağını söylediğini hatırlatan Türker, "Aslında bu seçimin ardından bir yıl içinde bir seçim daha var" dedi.

        7 Haziran seçimleri öncesinde bütün partilerin gündeminde 17-25 Aralık'taki yolsuzluk meselesi olduğunu ancak bu seçimde partilerin bunu gündemlerinden çıkardıklarını öne süren Türker, "Dikkat edin bu seçimlerle ilgili hiç hesap sorulacağı söylenmiyor. Çünkü 3 parti de seçimden sonra Ak Parti ile koalisyon kurmayı hayal ediyor. Bu parti de verilen oyların hakkını vermediler. Geçen seçimde CHP'ye, MHP'ye ve HDP'ye verilen oylar aslında Ak Partiye verildi. Çünkü Ak Parti Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olabileceği milletvekili çıkarmadığı halde 10 Aralık'a kadar iktidarda kalmaya devam edecektir. Bunun sorumlusu da parlamentoya giren partilerdir. Çünkü verilen oyları adeta iktidar partisine havale ettiler" diye konuştu.

        FARAÇ'IN GÖZALTINA ALINMASI, ÖZGÜRLÜKLERİN BASKILANDIĞININ ÖRNEĞİDİR

        DSP Lideri Masum Türker, Türkiye'de özgürlüklerin her geçen gün yok olduğunu öne sürerek şöyle konuştu:

        "Bugün gazeteci Mehmet Faraç'ın bir yazısından dolayı Adana'da gözaltına alınması, Türkiye'de özgürlüklerin seçime giderken nasıl baskılandığını, insanların kendini ifade etme hakkının nasıl elinden alındığının tipik bir örneğidir. Eskiden gazetecileri, 'Kürtçülük Politikası', Terörü övüyor' diye gözaltına alıyorlardı. Şimdi kendileri ile aynı yollarda yürüyen, hatta 2002 yılında iktidara gelmeleri için destek olan, sonra daha da pekişmeleri için her türlü katkıyı veren Fethullah Gülen grubunu destekleyen yayın organlarının mensuplarını içeriye almaya başladılar. Terörle suçlamaya başladılar. Şimdi onlarda bitti. Geçmişte onlara destek olan demokrat kimlikli, özgürlükçü, liberal gazeteciler de ya da ulusal duruşu ile belli olan Mehmet Faraç gibi bir arkadaşımızı gözaltına alabiliyorlar, yargılayabiliyorlar. Bunların tamamı terörle birlikte ele alındığı zaman, insanları baskılamak, gözdağı verip siyasetten yıldırmak ve insanların ve insanların konuşmasını engellemek amacı güdüyorlar. Türkiye'de şu anda hiçbirimizi güvenliği yoktur."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ